• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Şanlıurfa'da havaya ateş açarak kutlama yapılmak istenmesi tepkiye neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Teravih namazı kıldıkları sırada silah seslerini duyan vatandaşlar, yaşanan anları an be an kayıt altına aldı. Görüntülerde bir annenin balkona çıkarak yaşanan rezaleti kayıt altına aldığı görülüyor. O sırada yanında bulunan küçük çocuğu annesine, "Anne sana çarparsa, anne Allah korusun sana çarparsa…" sözleri yaşanan korkulu anları gözler önüne serdi.

 

Güya çocukların bayramı olarak kutlanan bir günde, çocuklara korku ve acının yaşatılması tepki topladı. Sosyal medyada paylaşım yapan birçok kişi, insanların camiye gidemediğinden dolayı evlerinde teravih namazı kıldığı sırada, önce ıslık ve korna sesi işittiklerini daha sonra da silah sesleri ile rahatsız olduklarını ifade ettiler.

"İnsanları rahatsız edenleri Allah'a havale ediyorum"

Gafur Karaca isimli vatandaş, yaşananlara bir anlam veremediğini belirterek, "Camiler kapalı olduğundan dolayı ailece teravih namazı kılıyorduk. Saatlerin 21.00'i göstermesi ile birlikte her tarafta silah sesleri duyuldu. Zaten camiye gidemediğimiz için hüzünlüyüz. Biz neyi, ne için ve nasıl kutluyoruz. Ben insanları rahatsız edenleri Allah'a havale ediyorum." diyerek tepkisini gösterdi.

"Kim organize etti de tam da namaza denk getirdi"

Bir sosyal medya kullanıcısı tepkisini şu sözlerle gösterdi:

Ben namazımı kıldım şimdi gönül rahatlığıyla istiklal marşını dinleyebilirim. Arkasından İzmir marşı ve hemen sonrasında çavbella (!) İzmir de ezan okunurken ıslık çalmak eyleminden çok farklı olmadı be Siverek... Kim organize etti de tam da namaza denk getirdi. Helal olsun. Vallahi ödüm koptu. Islıklar çalarken... Deprem mi oldu? Darbe mi oldu? Derbi maçı mı oldu... İnan feci korktum.

"Siverek Belediyesinin mesajı yanlış anlaşıldı"

Siverek Belediyesi'nin 23 Nisan dolayısıyla vatandaşlara gönderdiği, "Haydi!  Siverek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ında saat 21.00'de balkonlarımızda büyük bir coşkuyla istiklal marşımızı okuyoruz." mesajının ardından insanların belirtilen saatte silahlarına sarılarak havaya rastgele ateş açması, belediyenin mesajının halk tarafından yanlış anlaşıldığı söylemlerine neden oldu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir