• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Aceleye Getirilen `Seçim Yatırımı` Kazaya Sebep Oldu İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - AK Parti Çukurova ilçe Başkanı Av. Ramazan Çırak, 31 Aralık 2012 tarihinde Çukurova Belediyesi hizmet binasında yaşanan çökükte 7 işçinin yanlış kalıp kullanma sonucu yaralandığını ve bu olayın mühendislik hatasından kaynaklandığını ileri sürerek hizmet binasının 2014 yerel seçimlerine yetiştirmek için aceleye getirildiğini iddia etti.

 

AK Partili Çukurova Belediye Meclis üyeleri Erhan Çetinus, Abdullah İspir ve Ali Sicim`in de katıldığı basın toplantısında konuşlan Çırak, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan`ın olayın sebebi hakkında rapor tutmadığı gibi, müteahhit firma hakkında da cezai bir işlem uygulamadığını ileri sürdü.

 

Hizmet binası inşaatının aceleye getirilmek istenirken çöktüğünü savunan Çırak; \"Meclis üyesi arkadaşlarımız bu kaza hakkında bilgi istemelerine karşılık sayın Arıkan, `Allahtan gelen bir olay ne yapalım. Kazanın olmaması için bizim yapabileceğimiz bir şey yoktu\" diyerek olayı geçiştirmeye çalışmıştır. Oysaki inşaat, seçim yatırımı olarak 2014 yerel seçimlerine yetiştirmek için aceleye getirilmiştir\" şeklinde konuştu.

 

İlçe Meclisi `Denetim Komisyonunda` Usulsüzlük İddiası

CHP`li Belediye Başkanı Arıkan`ın Belediye meclisinde bulunan üyeleri denetleme komisyonlarına almayarak Çukurova Belediyisini denetimden uzak, yönetmeye çalıştığını ileri süren Çırak, \"Bu komisyon, belediyenin bir yıllık faaliyetlerini denetler. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca komisyon 3 CHP, 1 MHP ve 1`de AK Partiliden oluşuyordu. Son yapılan denetleme komisyon seçimleri öncesi Arıkan, komisyon sayısını 3 yapmak için teklif sunmuştur. Bu durumda AK Partiden üye seçilmesini engellenmiştir. AK Partili üyeler, muhalefetin denetim hakkının gasp edildiğini iddia ederek itiraz etmişlerdir. Ancak oy çokluğuyla denetim komisyonu 3 kişi olması yönünde meclis kararı alınmıştır\" dedi.

(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir