• DOLAR 32.585
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2425.435
  • ...
Cami Der`den Memur Sen`in İmza Kampanyasına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der başörtüsüne özgürlük için Memur Sen tarafından başlatılan imza kampanyasına destek vereceğini açıkladı.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin izlerini taşıyan yasaklamanın hem inanç açısından ve hem de insani haklar açısından tam bir skandal olduğunu ifade etti. Kaya, "Bu yönetmelik birçok insanımızı mağdur etmiş ve halen etmeye devam etmektedir. Bu yasaklamalar Müslüman milletimize yapılmış en büyük zülümdür ve ahirete vebali çok ağırdır. Bu ve buna benzer yasaklama ve kısıtlamalar anayasadan derhal çıkarılmalıdır." Şeklinde konuştu.
 
"Bizim tesettür ve İslami konularda hassasiyetimiz ortadadır. Tesettür ve örtü bizim kırmızı çizgimizdir." diyen Kaya, "Memur Sen`in başlatmış olduğu 10 milyon imza kampanyasını destekliyoruz. Bütün resmi ve günülü üyelerimizle bu imza kampanyasının yaygınlaştırılması için çalışacağız. Halkımızı da imza atmaya davet ediyoruz." İfadelerini kullandı.
 
İncirlik Üssü`nde Kur`an-ı Kerime yapılan saldırıya ve Fransa`nın Mali`ye müdahalede bulunmasına tepki gösteren Kaya, "İncirlik Üssü`nde yapılan saldırı münferit bir vaka değildir. Bu ve benzer saldırılar kâfirlerin İslam`a olan düşmanlıklarının dışa yansımasıdır. Mali`ye yapılan saldırıda haçlı saldırılarının devamıdır. Kâfirler Müslümanların bölünmüşlüğünden ve gafletinden istifade ederek Müslümanlarla ve kutsal değerlerimiz ile savaşmaktadır. Bu saldırıları şiddet ile kınıyoruz. Müslümanları vahdet ve birliğe davet ediyoruz." dedi. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir