• DOLAR 32.27
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2413.196
  • ...
Irak Kürdistan Bölgesi'nde online eğitim sistemi uygulanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Alan Heme Said, Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında "Elektronik Okul" adını verdikleri çalışma kapsamında www.ewane.krd sitesi üzerinden derslerin verileceğini açıkladı.

Öğrenci ve öğretmenler,  www.ewane.krd sitesi üzerinden kayıt yaptırmak suretiyle derslere katılacak. 

Siteye kaydolan tüm öğrenci ve öğretmenlere, özel bir kod verileceğini ve bu şekilde derslere devam edileceğini bilgisini paylaşan Bakan Said, bu platform üzerinden öğrencilerin öğretmenleri ile doğrudan görüntülü veya yazılı temas kurabileceğini belirtti.

Online eğitim sisteminde çeşitli dillerde dersler verilecek

Bakan Heme Said, sitenin karşılıksız olması için şirketlerle görüştüklerini ve bu hususta şirketlerden müsbet cevap aldıklarını söyledi.

İlkokuldan üniversiteye kadar tüm okullara ait derslerin, online eğitim üzerinden görülebileceğine değinen Said, ayrıca Kürtçe (Soranca ve Kurmanci), Arapça, Türkmence, İngilizce ve Süryanice dillerinde derslerin de verilebileceğini bildirdi.

Bu kapsamda, sitenin Softmakt ve Newroz Telecom şirketleri tarafından Eğitim Bakanlığı'na destek amacıyla dizayn edildiğini açıkladı.

Aile ve üniversite öğrencilerine önemli duyuru

Ailere de seslenen Bakan Said, öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesi için kendilerine kolaylık sağlanmasını ve teşvik edilmelerinin önemli olduğunun altını çizdi.

Heme Said, internet imkanı olmayan aileler için yerel televizyon kanalları üzerinden sabah 10.00'dan akşam 22.00'a kadar eğitim imkanı sağlanacağını ifade etti.

Üniversite sınavına girecek öğrenciler için de önemli bir açıklama yapan Heme Said, "Üniversite sınavlarında sorular, Coronavirus nedeniyle okulların tatil edildiği dönemden önceki süreçte okullarda görülen derslerden sorulacak." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir