• DOLAR 32.558
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2447.868
  • ...
Ramazan ayı, nefisle hesaplaşma ayıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğan, İslam tarihinde ilk defa böyle hüzünle karşılanan Ramazan ayında, Müslümanların, evlerini mescitlere çevirerek camiye gidememenin hüznünü bir nebze de olsa ortadan kaldırmak için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

 

"İtikaf, Cenab-ı Hakk'a karşı kulluk şuurumuzu gözden geçirmektir"

Hazreti Muhammed (Aleyhisselatu Vesselam)'in özellikle Ramazan'ın son 10 gününde itikafa girmemizi tavsiye ettiğini belirten Doğan, "Bu sayı o kadar azaldı ki neredeyse her camide bir kişiye dahi rastlanmaz oldu. Sanki Cenab-ı Allah böyle bir musibetle Ramazan'a girmemizi ve itikafa çekilmemizi istedi. İtikaf bir yere çekilip sesiz sedasız oturmak değildir. Cenab-ı Hakk'a karşı kulluk şuurumuzu gözden geçirmektir. Onun için bu Ramazan'da her birimizin yapacağı en önemli şey, her birimizin fert fert kendi yakamıza yapışarak nefsimizle hesaplaşmamız ve sonuçta yapmamız gereken hayırları yapmaya devam etmemiz, özellikle muhtaç olanlara yardım imkanlarımızı ulaştırmamız gerekir. Ve bu musibetin üzerimizden kalkması için samimiyetle Allah'a yalvarmamız lazımdır." dedi.

"Bu Ramazan büyük bir fırsattır"

Virüsün en kısa zamanda ortadan kalkması için Ramazan ayında bolca dua edilmesini tavsiye eden Doğan, "Demek ki Cenab-ı Allah bir şeye 'Ol' dedi mi oluverir. Rabbim bu Ramazan'da bu mikroptan Ümmet-i Muhammed'i ve insanlığı kurtarsın. İnşallah Müslümanalar mübarek Kadir Gecesini ihya ederken, bu sıkıntıdan kurtulmuş bir şekilde, birlik içerisinde bayrama girer ve yeni bir dünya inşa eder noktaya gelmiş olsun. Bu ramazan bir fırsattır. Her Müslüman kendi evinde ailesiyle Kur'an-ı Kerim, hadis ve tefsirleri okuyup anlamaya çalışmalı ve kendisini geliştirmelidir. Bununla birlikte muhtaç olan kardeşlerine yardım elini uzatmak için elinden gelen imkanları zorlamalıdır." ifadelerini kullandı.

"Teravih, sünnet-i seniyyedendir"

Evde imkanları olan ailelerin teravihlerini cemaatle kılmasını tavsiye eden Doğan, "Teravih, sünnet-i seniyyedendir. Cemaatle kılınabildiği gibi tek başına da kıllanabiliyor. Sahura kalkacağımız ilk gecenin yatsı namazından sonra Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhisselatu Vesselam)'in sünnetine uyarak teravih kılınır. Evlerimizde, uygun ise cemaatle kılarsak hem camilerimizin o garip durumunu kaldırmış oluruz hem de hanelerimizi birer mescide çevirmiş olmanın mutluluğunu yaşamış oluruz. İnşallah Cenab-ı Allah bizleri Ramazan'ın içerisinde de camilerle buluşturur. Müslümanların ders alması, inşallah Cenab-ı Allah'ın hoşuna gidecek ve en kısa zamanda bu durumumun düzelmesini bize bahşedecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir