• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Silopi`de Bu Kadarına da Pes Dedirten Duyarsızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Silopi ilçe merkezinde geçen tarihi İpek Yolu`nun Dörtyol mevkiinde bulunan trafik ışıklarının faaliyette olmaması kentte trafik karmaşasının yaşanmasına neden oluyor.
 
Irak`a yük taşımacılığı yapan ticari araçların da sürekli geçtiği Dörtyol mevkii adeta yolgeçen hanını andırıyor. Karşıdan karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar sürekli aynı çileyi çekiyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen çocuklar ve öğrenciler çoğu kere ezilme tehlikesi geçiriyor.
 
"Anladık ki Silopi Sahipsiz"
Dörtyol mevkiindeki trafik sorunun daha önce ilgili makamlara bildirdikleri halde bu güne kadar sorunun çözülmediğini ifade eden Hasan Sergil, "Bu sorunu daha önceleri de sürekli dile getirdik. Ama anladık ki Silopi sahipsiz bir memleket. Herkes işini bir diğerine bırakıyor. Yetkili tüm kurumlara ayrı ayrı dilekçe ve talepler de bulunduk. Hiç kimsenin de ilgilendiği yok. 45 senedir Silopi ilçe olmuş, ama gel gör ki bir türlü sorunları bitmiyor. Yani vatandaş karşıdan karşıya geçmek için zorluk çekiyor. Neden başka memleketler öyle değil? Otuz kilometre ötemiz de Cizre var ama orda böyle bir sorun yok. Her yerde trafik ışıkları harıl harıl çalışıyor ama bizde maalesef ışıklar var, sadece memleketi süslemek için konulmuş. Bu demek oluyor ki yayalara hiç saygı duyulmuyor bu memlekette. Yani herkes kendi çıkarları uğruna bir diğerini mağdur ediyor. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmelerini istiyoruz." dedi.
 
Dörtyol mevkiinde sürekli olarak trafik kazalarının yaşandığını ifade eden Ali Yalın, "Işıklar yanmadığı için şoförler de bir an önce geçeyim niyetiyle diğer araçlara dikkat etmiyor ve bu da kazalara yol açıyor. Geçenlerde de ağabeyim hastaneden gelirken dört yol mevkiin de bir TIR şoförünün dikkatsizliğiyle yedi metre sürüklendi. Allah tan kimse yaralanmadı." dedi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir