• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA: Tek Reçeteyle 6 Aylık İlaç Alabileceksiniz!

 

Sağlık Uygulama Tebliği`ndeki değişiklikle, 10 hastalık grubu için sağlık raporuna dayanarak düzenlenmiş tek reçete ile 6 aya kadar ilaç verilecek.

 

DİYARINSESİ: Esnafa Sahte Para Veren 1 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır`ın Çermik ilçesinde iki lokanta ve bir kasaba sahte para verdiği iddia edilen bir kişi yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

 

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: Surlar Görücüye Çıktı!


`2013 Diyarbakır Surları Yılı olsun` kampanyası çerçevesinde Ankara`da `Diyarbakır Surları UNESCO Yolunda` isimli bir fotoğraf sergisi açıldı.

 

HABER DİYARBAKIR: Umut ve Ensar Der`den Suriyeli Mültecilere Yardım

 

Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyette bulunan Ensar Der`in yardım çağrısı üzerine harekete geçen Adana Umut Der, Suriyeli mültecilere yardımda bulundu.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Tongüç`ten İmralı Görüşmelerine Destek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İmralı`da yapılan görüşmeler ile ilgili olarak, akan kanın durması adına hiçbir gecikme olmadan hızlı bir şekilde adım atılması hususunda en ufak bir tereddütlerinin olmadığını söyledi.

 

YENİ YURT GAZETESİ : Ülkemizin Huzur ve Refahı İçin Varız

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten partisinin Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı`nın 12-13 Ocak tarihleri arasında düzenlediği eğitim ve değerlendirme toplantısını değerlendirdi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: `Aileler Kemikleri İstiyor`

Kulp`a bağlı Alacakaya Köyü Keper Mezrası`nda gözaltına alındıktan sonra kaybolan 11 köylü ile ilgili 7 yıldır soruşturmayı yürüten 7′nci Kolordu Komutanlığı Askeri savcılığının dosya ile ilgili gizlilik kararı vermesinden sonra, aileler avukatları aracılığı ile savcılığa başvurarak daha önce arazide buldukları ve Adli Tıp`a gönderilen kemikleri istedi.

 

GÜNEYDOĞU GÜNCEL: Markete Bombalı Saldırı

 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde BDP binasının altında bulanan markete el yapımı bomba atıldı. Polis ekipleri olaya karışan kişilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Fırıncı Esnafına Hijyen Eğitimi

 

Diyarbakır kent merkezinde ekmek üretimi, satışı ve dağıtımı aşamalarında çalışan tüm personel ve işyeri sahiplerine hijyen eğitimi verildi. Fırıncı esnafı aldıkları eğitimin ardından yapılan sınav ile zorunlu hale gelen ``Hijyen Eğitim Belgesi`` almaya hak kazanacaklar.

ÖZ DİYARBAKIR GAZETESİ: Kesintiler İsyan Ettirdi

Sur ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri, esnafı da, vatandaşı da isyan noktasına getirdi. Kesintileri protesto eden esnaf ve vatandaşlar, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Uzun süre yolu trafiğe açmayan vatandaşlar, son 2 günden bu yana kesintiler nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, kesintilerin devam etmesi durumunda daha büyük eylem yapacaklarını söylediler.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Halk İsyanda Dedaş Uyuyor.

Barındırdığı barajlarla enerji merkezi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde elektrik kesintileri rutine bağlandı. Halk çileden çıktı. DEDAŞ`a öfke büyüyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir