• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:
BATMAN BASIN.COM: BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA TEPKİ DİNMİYOR‏
Diyarbakır`da başörtülü olarak derse girmek isteyen öğretmenin okul müdürü tarafından yaka paça dışarı atılmasına tepki gösteren Beşiri Hizmet Der, okul müdürünün 28 Şubat ruhunu yaşatmaya çalıştığına dikkat çekildi.

 

ABD ASKERLERİNE TEPKİ YAĞIYOR‏
Adana İncirlik Üssünde kalan ABD askeri tarafından caminin tahrip edilerek Kur`an sayfalarının yırtılmasına bir tepki de Beşiri Hizmet-Der Başkanı Nasır Efrens`ten geldi. Efrens yaptığı açıklamada, saldırıyı haçlı zihniyeti olarak nitelendirdi.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: HEDEF İLK 15 PROJESİ DEVAM EDİYOR
Batman Valiliği Eğitim Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında başlatılan \"Hedef İlk 15 Projesi\" 14 okulda gönüllü öğretmenlerle devam ediyor.

RAHMET GIDA BANKASI YİNE KÖPRÜ OLDU
Merkezi Mardin`in Kızıltepe ilçesinde bulunan Rahmet Gıda Bankası ile elindeki giyim ve gıda yardımı dağıtmak isteyen Uluslar arası gözbebeği yardım derneği Suriye`den Mardin`e sığınan yaklaşık 250 mülteci aileye giyim, battaniye ve gıda yardımında bulundu.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: EMEKLİLERE SAĞLIK PROTOKOLÜ
Emekliler Derneği Batman Şube Başkanlığı, önceki gün Özel Batman Dünya Hastanesi ile Sağlık Protokolü imzaladı.

 

ENGELLİ GENCİ İTFAİYE KURTARDI
Batman`ın Kısmet Mahallesi`nde bir binada yangın çıktı. Elektrik kontağından meydana gelen yangın bina sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Yangın sırasında evde bulunan engelli genç, itfaiye tarafından kurtarıldı.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: Kanal 72 TV MAHKEMELİK OLDU
Batman`da bir dönem karasal yayın yapan ancak istenilen başarı performansını sergileyemeyen Kanal 72 Televizyonu mahkemelik oldu.

BATMAN `DONDU`
Son 3 gündür eksi derecelerde olan hava sıcaklığı Batman`da hayatı olumsuz yönde etkiledi.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: MÜSİAD 3.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesinin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Bozooğulları Otel`de gerçekleştirildi.

İŞ-KUR YENİ YERİNE TAŞINIYOR
Batman İş-Kur Müdürlüğü daha iyi hizmet verebilmek için Kültür Mahallesinde 4 katlı bina kiraladı.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: YANGIN KORKUTTU
Batman`da binanın üçüncü katında çıkan yangın çevrede bulunan vatandaşlara korku dolu dakikalar yaşattı. Yangında sağır ve dilsiz 20 yaşında bir bayan son anda alevlerin içinden itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

İNANÇLARIMIZA SALDIRMALARINI KABUL EDEMEYİZ
Adana İncirlik üssünde konuşlanmış ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde camiye girerek Kur`an-ı parçalamalarını lanetleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, hakaret olayını lanetleyerek, Müslüman kamuoyunu konuya duyarsız kalmamaya ve tepkilerini ortaya koymaya davet etti.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: 225 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Aralarında Batman`ında bulunduğu 9 ilde düzenlenen kaçak sigara operasyonunda 225 bin paket sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 37 kişi gözaltına alındı.

 

HEDEF İLK 15 PROJESİ DEVAM EDİYOR
Batman Valiliği Eğitim Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında başlatılan Hedef İlk 15 Projesi 14 okulda gönüllü öğretmenlerle devam ediyor.

 

BATMAN GAZETESİ: SEL SULARI EVİ BASTI
Sason merkezde etkili olan sağanak yağış, birçok evde su taşkınlarına neden oldu. Aşağı Mahalle`de eşi ve 4 çocuğuyla birlikte ikamet eden Deniz Kahraman`ın evi, sel suları ve patlayan rögarların etkisiyle sular altında kaldı.

 

DÜNYA, EMEKLİLERE İNDİRİM YAPACAK
Batman Özel Dünya Hastanesi ile Emekliler Derneği arasında üyelere yönelik anlaşma imzalandı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen imza töreninde Dünya hastanesi, emeklilere kolaylık ve maddi konularda indirim yapacağını taahhüt etti.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: ELEKTRİK KONTAĞI EVİ KÜL ETTİ
Kısmet Mahallesi`nde elektrik kontağından çıkan yangın bir evi tamamen kül ederken, yangında can kaybı olmaması sevindirdi.

GERCÜŞ`TE KARLA MÜCADELE BAŞLADI
Gercüş İlçesinde iki günlük yoğun kar yağışının ardından ilçe Belediyesi kar temizleme çalışmalarına başladı.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: BİR METRELİK BUZ SARKITLARI
Donduran soğukların hüküm sürdüğü Batman`ın kırsalında yer yer bir buçuk metreyi bulan kar, 100`ü aşkın köy ve mezranın yolunu ulaşıma kapattı. Batman`ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde evlerin damındaki buz sarkıtları bir metreyi aşıyor.

BATMAN KABUĞUNA SIĞMIYOR
Milliyet`in usta yazarı Prof. Dr. Güngör Uras, uzun bir aradan sonra geldiği Batman`da gördüğü değişime hayran kaldı.

 

BATMAN EXPRESS GAZETESİ: MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR SURİYELİ MÜLTECİLERİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Milliyet Gazetesi tarafından Batman`da Diva Düğün Salonunda düzenlenen programa katılmak için geldiği Batman`da hafta sonunda Suriyeli Mültecileri de ziyaret etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir