• DOLAR 32.303
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2416.576
  • ...
Altun: Coronavirus ile mücadelemiz bitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altun, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden İngilizce yaptığı paylaşımda, yıllardır sağlık alanında kapasite artırımına yönelik yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Türkiye’nin Coronavirus ile mücadelede bu yatırımların karşılığının alındığını belirtti.

 Bazı ülkelerdeki hastanelerin kapasiteleri yetersiz kalırken, Türkiye'deki hastanelerin hâlen yüksek kapasiteyle hizmet vermeye devam ettiğine dikkati çeken Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın sağlık ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılanmasının arkasındaki en büyük güç olduğunun altını çizdi.

Coronavirus testi yapılan ya da tedavisi uygulanan hiç kimseden herhangi bir ücret alınmadığını aktaran Altun, Türkiye'nin yoğun bakım ünitesi kapasitesinin birçok ülkeyi geride bıraktığını, bu konuda Avrupa genelinde birinci sırada yer aldığını vurguladı.

Hastalık belirtileriyle hastaneye başvuran hiçbir vatandaşın testten mahrum bırakılmadığını, Türkiye'de test sayısının hızla arttığını, bütün vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıldığını belirten Altun, “Yıllardır sağlık sistemine yapılan yatırımlar, erken ve yoğun tedavi uygulamaları, halkımızın sağduyusu ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ülkemiz, dünyadaki en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden birisidir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, en kısa sürede tedavi, ilaç ve aşı bulunmasına yönelik çalışmalarında Bilim Kurulumuza da her türlü desteği sağladı. Her alanda büyük bir ilerleme kaydeden Bilim Kurulumuza müteşekkiriz. Coronavirus ile mücadelemiz bitmedi. Bütün önlemleri almaya devam etmeli ve virüsün yeniden yayılmasını önlemek için bütün tedbirleri dikkatle uygulamalıyız. Şimdiden mevcut krizin de ötesine bakarak mücadele kapasitemizi ve kaynaklarımızı daha da geliştiriyoruz.” dedi.

Altun, bu küresel salgınla mücadele ederken ülke içerisindeki yapısal reformların da bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir