• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Aç kalan kuşlara gazeteciler yem verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından Mardin’in Midyat ilçesi en sakin günlerini yaşıyor.

Kentin Kuyumcular Çarşısı’nda daha önce vatandaşlar tarafından beslenen güvercinler aç kaldı. Meydanda yem arayan kuşlara gazeteciler Selahattin Erol ve Süleyman Tunç yem ve su verdi.

Güvercinlerin aç olduklarını gözlemlediklerini belirten Tunç, “Sokağa çıkma yasağı nedeniyle dışarıdayız. Kuyumcular Çarşısı’nın müdavimleri olan güvercinlerin yanına geldik. Onlar dışında kimse yok sokakta. Gördük ki acıkmışlar. Etrafımızda dolanıyorlardı. Bir ev sahibinden buğday kırığı getirip güvercinlere verdik. Bizim dışımızda da belediye görevlileri hayvanlar için çeşitli yerlere yem kapları koymuşlar. Sabah vakit güvercinlere de su ve yem bırakılmış. Bunlar buraya alıştıkları için başka yere gitmiyorlar. Sürekli aç durumundadırlar. Biz de biraz karınlarını doyurmak istedik.” şeklinde konuştu.
 

Erol ise, “Gazeteci arkadaşımızla Covid-19 hakkında haber için gelmiştik. Sokakların boş oluğunu gördük. Bu güvercinlerin aç olduğunu fark ettik. Belediye ekipleri de hayvanlar için yemlikler koymuştu. Ama biz de bu güvercinlere yem vermek istedik.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir