• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bu Küstahlığı Gerçekleştirenler Cezalandırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Merkezi İstanbul`da bulunan Kur`an Nesli Marmara Platformu, bünyesindeki 12 STK ile birlikte yaptığı açıklamayla, Adana 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`nda (İncirlik) ABD askerlerinin mukaddesata karşı yaptığı küstahlığa ve Fransız Dergisi "Charlie Hebdo"nun peygamberimiz Hz. Muhammed`i (sav) karikatürize ederek alay etmesine sert tepki gösterdi.

 Kur`an Nesli Marmara Platformu başkanı Abdulbaki Yeşilmen tarafından platform merkezi İstanbul Umut-Der`de okunan basın açıklamasında, bu küstahlıkta bulunanların derhal cezalandırılmasını istedi. Yeşilmen ayrıca, Fransız dergisi "Charlie Hebdo"nun peygamberimiz Hz. Muhammed`i (sav) karikatürize ederek alay etmesini de kınadı.
 
Halkın çoğu Müslüman olan coğrafya bir yana, dünyanın en ücra köşesinde dahi İslam düşmanlarının mukaddesata karşı bu denli küstahlığının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Yeşilmen, "Bu küstahlığı gerçekleştirenlerin biran önce ortaya çıkarılarak cezalandırılmaları gerekmektedir. Ayrıca tek başına bile Müslümanlara hakaret sebebi olan İslam topraklarındaki NATO üsleri ve Amerika askerlerinin varlığına da son verilmelidir.
 
Müslümanlar hakkıyla tepkilerini koymadıkları için İslam`ı hazmedemeyen İslam düşmanları, İslam`a ve onun mukaddesatına saldırmaya devam ediyor. Yine Fransız dergisi "Charlie(çarli) Hebdo" yayınlamış olduğu son sayısına ek olarak Peygamberimiz, Rehberimiz, gözlerimizin nuru Hz. Muhammed`i (sav) karikatürize ederek çizgi roman şeklinde resmetme yoluyla alay etmiştir" dedi.
 
İslam düşmanlarının sürekli bir şekilde mukaddesata saldırmalarının asıl gayelerinden bir tanesinin Müslümanların tepkilerini ölçmek, mukaddesata karşı olan hassasiyetlerini pasifize etmek olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Biz ümmete düşen görev ise, Kur`an ve Sünnet`e uygun olarak tepkimizi çok güçlü olarak haykırmamızdır.
 
Mukaddesatlara yönelik saldırılara karşı duyarlı olan batı insanını da; şeytana, Siyonizm ve büyük şeytan Amerika`ya köle olanlara ve onun uğrunda ne yaptığını bilmeyenlere karşı duyarlı ve uyanık olmaya, bu çirkefliklere alet olmamaya ve tepkilerini her platformda seslendirmeye davet ediyoruz.
 
Hak ve Adaletten yoksun, heva ve heveslerinin esiri olmuş insanları; kendilerine hayatı anlamlandıracak, huzura ve barışa götürecek, gönüllerine ve evlerine huzur getirecek İslam`a uymaya ve peygambere tabi olmaya çağırıyoruz."
 
Yetkililere de çağrıda bulunulan açıklamada son olarak, "Dünyanın her yerinde halkların kutsallarına yönelik saldırı ve hakaretlerde bulunanların derhal ortaya çıkarılıp cezalandırılmalarıdır. Uygulamada kutsallara yönelik saldırı ve hakaretlerin önüne geçmek için de, derhal yasal düzenlemelerin yapılıp teminat altına alınmasıdır "denildi.
(Mahsum Altun - İLKHA)

 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir