• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
Büyük Şehrin Büyük Ayıbı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Daha önce de gündeme gelen şehiriçi ulaşım sorunu havaların soğumasıyla halkı ve üniversite öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.
Sabah işe ve üniversiteye gitme saatleri ile akşam dönüş saatlerinde soğuk havalara rağmen saatlerce araç beklemek zorunda kalan vatandaş ve öğrenciler yetkililerin seslerine kulak vermesini istiyor.
 
"Şehiriçi Araçlar Balık İstifi Gibi"
Özellikle kış aylarında büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten Abdurrahman adlı öğrenci, bazen saatlerce kuyrukta beklediklerini belirterek, "Üniversitede sürekli böyle kuyruk vardır. Araçlar balık istifi gibi dolduruluyor. Üniversiteye geldiğimizde yine aynı sorunu yaşıyoruz. Benim burada 3. yılımdır aynı sıkıntılar devam ediyor. Kimse bu güne kadar gelip de halimizi sormamış" dedi.
 
"Vatandaşlar da Aynı Dertten Muzdariptir"
Araçların üniversite istikametine dolu geldiğini belirten Cemil Alkan, "Üniversite yolu üzerinde oturuyorum. Özellikle akşam saatlerinde çarşıya gelmek istediğimizde ya da çarşıdan gitmek istediğimizde arabalar o kadar dolu geliyorlar ki çoğu zaman ayakta bile yer bulamıyoruz. Çoğu zaman saatlerce boş araçların gelmesini bekliyoruz. Gerek biz gerekse öğrenciler bu defalarca bunu dile getirmemize rağmen hiçbir yetkili bir açıklama yapma gereği bile duymadı." şeklinde konuştu.
 
"Bu Kuyruklar Büyük Şehir İçin Büyük Ayıptır"
Muhsin Sönmez, ise "Güya Van büyükşehir oluyor. Bu kuyruklar büyükşehir için büyük ayıptır. Yetkiler büyükşehir olmadan önce bu sorunlara eğilseler iyi olur yoksa büyükşehir olmuş ya da olmamış ne fark eder insanların mağduriyetleri giderilmedikten sonra" ifadelerini kullandı.
 
Özellikle kar yağışının etkili olduğu şu günlerde öğrenciler hem Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nden merkeze gelişte hem de şehir merkezinden üniversiteye gitmek için kuyruğa girmek zorunda kalıyor.
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir