• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Türkiye`nin En Temiz Belediyesi ve Sanayi Tesisi Seçilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın, çevre konusunda toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla, 2012 yılında düzenlediği \"Temiz Türkiyem Yarışması\" 2013 yılında da devam ediyor.

 

Çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürütmekte olan belediye ve sanayi tesislerine yönelik düzenlenen yarışma 7 kategoriden oluşuyor.

 

En Temiz Kent Kategorileri

\"Temiz Türkiyem Yarışmasında`` En Temiz Kent kategorisinde, Büyükşehir belediyeleri kategorisi, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan belediyeler kategorisi, nüfusu 10 bin ile 50 bin arasındaki belediyeler ve büyükşehir ilçe belediyeleri olmak üzere 4 kategoride düzenliyor.

 

En Temiz Sanayi Tesisi Kategorileri

\"Temiz Türkiyem Yarışmasında`` En Temiz Sanayi Tesisi kategorisi de, çevreye kirletici etkisi yüksek olan tesisler, çevreye kirletici etkisi olan tesisler olarak 2 kategoride değerlendirilecek.

 

\"En Temiz Organize Sanayi Bölgesi\" kategorisinde ise ülke genelindeki Organize Sanayi Bölgeleri arasında değerlendirme yapılacak.

 

En temiz kent yarışmaları kapsamında belediyeler, atık yönetimi, atıksu/arıtma, hava yönetimi, iklim değişikliğiyle mücadele, büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve acil müdahale, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü konularında yürüttükleri çalışmalar değerlendirilerek seçilecek.

 

En temiz sanayi tesisi ve en temiz organize sanayi bölgesi yarışmaları kapsamında ise çevre izinleri, çevre denetimi, atıksu yönetimi, atık yönetimi, hava yönetimi, iklim değişikliği, temiz üretim uygulamaları ve çevre alanında yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri, sahip oldukları sistem ve kalite bilgileri konularında değerlendirilecekler.

 

Başvurular Ocak Ayı İçerisinde Başlayacak

Yarışmaya katılmak isteyen kurum ve kuruluşlar, hazırlayacakları bilgi, belge ve dokümanları, usul ve esaslar çerçevesinde belirtilen tarihlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve İl Müdürlüklerine teslim edebilecekler. Duyurular Bakanlık, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı İnternet sitesinden ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

 

Yarışmaya katılanlar, illerde yapılacak değerlendirmelerden sonra, Bakanlık yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek ve başarılı bulunanlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ödüllendirilecekler.

 

Ocak ayı içerisinde başlatılacak olan yarışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi ve İl Müdürlükleri aracılığıyla duyurulacak.

 

Yarışma kapsamında her kategoride en başarılı bulunan 3 belediye ve sanayi tesisi \"Çevre Beratı\" ile ödüllendirilecek. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir