• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cens: “Tarım Bakanlığının kararı isabetli ama yetersiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, bu hafta sonu ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma yasağından tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanların muaf tutulacağı açıklamasını değerlendiren Cens, “İsabetli ama yetersiz.” dedi.

Tarlasında çalışan tecrübeli insanlar için yasağın kaldırılması gerektiğini söyleyen Cens, “İsabetli ama yetersiz. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yasağı; çiftçiler, üreticiler ve hayvancılıkla uğraşanlar için mutlaka kaldırılmalı. Bağında, bahçesinde, tarlasında, serasında, çiftliğinde çalışan tecrübeli insanı, onun 20 yaş altı gencini evde oturtan kendi ayağına sıkmış olur.” dedi.

“Ekonomi hareketlenmeden vergi gelirleri artmaz”

Vergi alımlarına ilişkin de görüşlerini sunan Cens, “Vergi; gelir, harcama ve servet unsurlarından alınır. Ekonomi hareketlenmeden vergi gelirleri artmaz. Ekonomide durgunluk devam ettiği ve para kazanılmadığı/harcanmadığı sürece kasaya para girmeyeceğine göre iktisat teorisi açısından tek mantıklı seçenek giderleri kısmaktır.” ifadelerini kullandı.

“Devlet her zaman para alan değil, veren de olmalı”

Hükümete çağrıda bulunan Cens, şu önerilerde bulundu:

“Hükümet maksimum tasarrufa gitmeli, israf sonlanmalı, yolsuzluk bitirilmeli, idareciler konforundan, maaşından fedakarlıkta bulunmalı, numune-i imtisal olmalı, geçiş güvenceli ihaleler iptal edilmeli, devlet her zaman para alan değil, veren de olmalı, istişareye açık olmalı.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir