• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Yasakçıların Tüm Yasal Dayanakları Kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA- Sakarya Adalet Girişimi 384. hafta eyleminde meslek odalarının uyguladıkları başörtüsü zulmüne dikkat çekti. Platform adına basın açıklamasını Sahir Akça okudu. Açıklamasında \"Son zamanlarda bilhassa kendilerine \"Oda\" diyen karanlık dehlizciler peyda olmaya başladı\" ifadesine yer veren Akça, \"Bir zamanların 5`li çeteleri vardı, onların bir topal ayağı olsalar gerek. Bir yanda Barolar, Mimarlar, Mühendisler, bir yanda Gıdacılar vs. üzerlerine vazife olmadığı halde milletin gözünün, hele de Sayın Hükümetin gözünün içine baka baka bunu yapıyorlar\" dedi.

 

Bu Kanun ve Yönetmelikleri Kim Yapıyor?

Yasakçıların bahane olarak kanunları öne sürdüğünü belirten Akça, \"Maalesef kendilerine dayanak yaptıkları çürük ayaklar ise; \"Biz kanunlara uyuyoruz\" olmaktadır. \"Kanunlar böyle, Yönetmelikler böyle, bizde istemezdik ama çaresiziz\" uyanıklığına yatmaktadırlar. Peki bu kanun ve yönetmelikleri kim yapıyor? Bahsettikleri insanlık dışı ve düşmanı kanunlar ve yönetmelikler var mı? Yoksa uyduruyorlar mı?\" ifadelerini kullandı.

 

Her Türlü Zulme Karşı Mücadele EdeceğiZ

Her türlü zulme karşı çıkacaklarını söyleyen Akça, \"Şehrimizde, ülkemizde ve bütün dünyada yapılan haksızlıklar, zulümler ve hak gasplarına karşı bir ses, bir el, bir gönül olmaya çalıştık. Bundan sonra da böyle olacak, çünkü varlık sebebimiz, inançlarımız ve insanlığımız bunu emreder. Biz Başörtüsü zulümlerine karşı çıktık ortaya, ancak her türlü zulüm, sömürü ve haksızlıklara karşı da var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz\" şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir