• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Tedbirleri hiçe saydılar VİRÜSE DAVETİYE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Cuma gecesi sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyulduktan sonra ortaya çıkan istenmeyen görüntüler yasak sona erdikten sonra da ortaya çıktı. Yasak biter bitmez sokağa çıkanlar benzin istasyonlarında sıra oluştururken sabah ise çarşı pazar yine doluydu. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntüler adeta virüs salgınına davetiye çıkardı.

CUMA GECESİ İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinde yapılan zamanlama hatası Cuma gecesi milyonları sokağa dökmüştü. Sosyal mesafe kuralını hiçe sayanlar market ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Koronavirüs mücadelesine büyük zarar veren görüntüler büyük tepkiye neden olmuştu.  Bilim Kurulu üyelerine göre yaşanan kargaşanın etkisi önümüzdeki 10 gün içerisinde etkisini gösterecek.

YASAK BİTER BİTMEZ SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

2 günlük sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyuldu. Türkiye genelinde bazı münferit sokağa çıkmalar dışında millet evine kapandı. Henüz yasağın bittiği ilk dakikalarda ise büyük kıtlıktan çıkmışçasına sokağa çıkanlar oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının kabul edilmeyişini kutlayanlar ve sigara tiryakileri yine istenmeyen görüntüler oluşturdu. Sosyal mesafe kuralını hiçe sayanlar Soylu'nun geri 'dönüşünü' kutlarken sigara tiryakileri ise açık olan benzin istasyonlarının marketlerine hücum etti. Kolluk kuvvetlerinin de müdahale etmeyişi veya yetersiz oluşu sıraların gittikçe uzamasına neden oldu.

ÇARŞI-PAZAR YİNE HAREKETLENDİ

Gece yaşanan görüntülerin ardından sabah saatlerinde de çarşı-pazar benzer görüntülere sahne oldu. Tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe hiçe sayılarak pazarlara gidildi. Kimisi işe gitmek için kimisi ise güneşin tadını çıkarmak için kendini dışarı attı. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerin büyük kısmında benzer görüntüler ortaya çıktı. İstanbul'da zaman zaman trafik yoğunluğu oluşurken Diyarbakır'da da PTT ve banka önlerinde yine yoğunluk oluştu. Antalya'da ise semt pazarlarında yoğunluk yaşandığı görüldü.

SALGININ YAYILMASINA VESİLE OLMAK VEBALDİR

Ülkemiz ve dünya zor günlerden geçerken salgın hastalığın yayılmaması için zorunlu olmadıkça evimizden çıkmamamız gerekiyor. Âlimler salgının yayılmasına vesile olmanın vebaline dikkat çekerken bilim adamları da sosyal izolasyonun önemine vurgu yapıyor. Şimdi herkes aynı hassasiyetle davranıp zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalı, kendini ve ailesini izole etmeli.

Bu haberler de ilginizi çekebilir