• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
26 yıllık ihanetin sonu Casusluk şebekesi çökertildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi'ne (Hamas) bağlı iç güvenlik servisi, geçtiğimiz hafta Toprak Günü gösterilerini izlemekle görevli İşgalci Rejim ajanlarını tutukladığını duyurdu. Hamas güvenlik güçleri, tutuklanan kişilerin itiraflarından oluşan görüntüleri yayınladılar.

Geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlanan videoda, 1994 yılından bu yana İşgalci Rejim istihbarat servisleri lehine faaliyet gösteren 60 yaşındaki bir muhbire ait detaylı bilgiler de yer aldı.

M12 koduyla İşgalci Rejim istihbarat servislerine faaliyet gösterdiği bildirilen ajan ifadesinde, Riyad kod ismini kullanan bir kişiyle irtibatta olduğunu ve bu kişiye 2018 yılında Hamas'ın askeri kanadı tarafından ateşlenen roketlerin çıkış noktalarıyla ilgili bilgi vermeyi teklif ettiğini belirtti.

İç güvenlik servisi, videoda "Riyad" kod ismini kullanan ve Siyonist İşgalci Rejim'in vatandaşı olduğu düşünülen kişiyle M12 kod isimli muhbirin konuşma kayıtlarından kesitlere de yer verdi.

İşgalci Rejim istihbarat servisi içerisinde son vaka subayının Riyad kod adlı memur olduğunu doğrulayan M12'ye göre, servis mensubu son olarak kendisinden Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne dair hazırlıklarla ilgili düzenli bilgi vermesini istedi. Gösterilerde kullanılan lastikleri sağlayan genç Filistinlilerin bilgilerini isteyen "Riyad" kod adlı Yahudi istihbaratçının gerçek kimliğiyle ilgili herhangi bir bilgi ise yayınlanmadı.

Gazze'deki ajanlarıyla çoğunlukla doğrudan irtibat kurmayan İşgalci Rejim istihbarat servislerinin bazı üst düzey köstebekler için ise Mısır'da bulunan gizli merkezleri kullandığını biliniyor.

Hamas kaynakları, 1994 yılından bu yana Siyonist Rejim lehine istihbarat toplayan M12'nin yakalanmasının Gazze şeridindeki İşgalci Rejim casusluk ağının keşfedilmesi anlamında büyük bir önem taşıdığını belirtiyor. Öte yandan M12 kod isimli casusun itiraflarının da İşgalci Rejim istihbaratının geçmiş çalışmalarına dair pek çok karanlık noktayı aydınlattığını dile getiren Filistin iç güvenlik servisi kaynaklarına göre Siyonist istihbarat örgütleri artık pek çok casusuyla irtibatını kesmek zorunda kalacak

Aynı kaynaklar M12 kodlu casusun geçmişten bugüne kadar pek çok farklı Yahudi istihbaratçıyla irtibatta olduğunu doğrularken videoda da M12’in irtibatta olduğu kişilerle ilgili aktardığı bazı temel bilgiler yer alıyor. 1994 yılında "Ebu Davud" kod isimli vaka subayı (case officier) tarafından eğitilerek istihbarat toplamaya başlayan M12, 2008 ve 2009 yıllarında ise "Celâl" ve "Cihad" kod isimlerini kullanan subaylarla irtibattaydı. 2016 yılına kadar servisle ilişkileri seyrek devam eden M12, 2016 ve 2017 yıllarında "Şefik" kod isimli vaka subayıyla çalıştı. 2017 yılında "Zahir" ve "Riyad" kod isimli subaylardan talimat alan M12, yakalandığında "Riyad" isimli ajan tarafından kontrol edilmekteydi.

Filistin iç güvenlik birimi tarafından yayınlanan video, "Şefik" kod isimli bir İşgalci Rejim ajanını fotoğrafıyla deşifre ederken aynı zamanda göreviyle ilgili bazı detaylara da yer verdi. Güvenlik servisine göre "Şefik" İşgalci Rejim servisi adına Gazze şeridinin kuzey kesimindeki Beyt Hanun bölgesine yönelik istihbarat operasyonlarını yönetiyordu.

R24 kod isimli bir diğer Gazzeli İşgalci Rejim casusu ise "Ebu Amir" isimli bir Yahidi yetkiliyle bağlantıda olduğunu ifade ederek Gazze'ye has aksanla konuşan ajanın kendisine "Bugüne kadar Gazze'de Hamas'ın iktidarını devirecek bir ayaklanma başlatabilmek için pek çok kişiye ödeme yaptık. Ancak planlar başarıya ulaşmadı" dediğini öne sürdü.

Gazze güvenlik kaynakları, karşı istihbarat operasyonunda kaç kişinin tutuklandığı, tutuklanan kişilerin gerçek kimlikleri ve ne zaman yakalandıklarını bilgisini ise gizli tutuyor. Filistin iç güvenlik birimine mensup karşı istihbarat birimleri İşgalci Rejim’e bağlı muhbir ağına karşı operasyon düzenlemeden önce sekiz aydan fazla ağı izleyerek bilgi topladı. Aynı kaynaklara göre Gazze’de canlı ya da ölü olarak bulunan İşgalci Rejim askerleriyle alakalı bir emare peşindeki istihbarat örgütleri son dönemde faaliyetlerini yoğunlaştırmaya başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir