• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Şırnak`tan ABD Askerlerine Ortak Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - ABD haçlı zihniyetinin Camii ve Kur`an düşmanlığının bir işareti olan çirkin saldırı, Nuh Eğitim Der Başkanı Emcet Yalçın ile Memur Sen Şırnak İl Başkanı Hakan Usal tarafından ortak bir basın açıklaması kınandı.


Bu Bir Barbar Saldırıdır
Çirkin saldırının Adana`da bulunan İncirlik Üssü`nde meydana geldiği belirtilen açıklamada, "10. Tanker Üs Komutanlığında görevli askerlerin ibadet ettiği Camiye, geçen yılbaşı gecesi alkol alan, 39. Wing Komutanlığında görevli ABD askerlerinin girdiği, ahşap minberi yıkıp, camları kırdıkları, Kur`an-ı Kerim`i yırtıp parçalamışlardır.


ABD haçlı zihniyetinin Cami ve Kur`an düşmanlığı; ABD`deki siyasetin İslam ve Müslümanlara duyduğu kin ve nefret, onların ataları olan haçlıların izinde gittiğinin açık bir tezahürüdür. ABD`nin askeri üssünde kutsal değerlerimiz olan cami ve Kuran-ı Kerim`in yırtılması yeryüzündeki Müslümanlar başta olmak üzere yedi milyarı aşkın insanlığa yönelik yapılan barbar bir saldırıdır" ifadeleri kullandı.


Zulme Sessiz Kalanlar Vebal Altıdadır
Bunun ilk olmadığını belirten Açıklamada, "Bizler yıllardır, ABD`nin işgal ettiği ülkelerde Afganistan, Guantanamo` ve Ebu Gureyb cezaevlerinde yaptığı işkencelerle, öldürdükleri insanların üzerine bevlettikleri ve camilere ayakkabılarıyla girerek insanları öldürdüklerini bu çirkeflikleri fotoğraflar çekip yayınlatmak suretiyle, Müslümanları aşağılamaya çalıştıklarını biliyoruz ve unutmadık, bunların yaptıkları ilk değil belki sonda olmayacaktır.


Hükümet biran önce soruşturmayı açmalı, özelikle Diyanet İşleri Başkanlığı acilen bir açıklama yaparak ABD zihniyetini lanetlenmelidir. Unutulmamalıdır ki; Müslümanların inanç değerlerine yapılan tüm zulümlere bizzat yapanlar kadar, bu zulme sessiz kalarak destek olanlar, ya da üstü kapalı bir şekilde arka çıkanlar da, çok büyük bir vebal altındadır" denildi.


İncirlik Üssü Derhal Kapatılmalıdır
Yöneticilere seslenilen açıklamada, "Müslüman halkların yönetici konumunda olan yöneticilerde biran önce ABD`nin kirli ve insanlık düşmanı politikalarının hizmetkârı olmaktan vazgeçmeli, İslam topraklarının işgal gücü konumunda olan İncirlik Üssü derhal kapatılmalıdır. Aksi takdirde bütün vahşi saldırıların ve kanlı eylemlerinin ortağı olmaktan kurtulamayacaklardır.

Yeryüzündeki İslam dininin en kutsal mekânları olan camilerimize yönelik dünyanın dört bir yanındaki tüm saldırı ve katliamlar başta olmak üzere, Adana`nın incirlik üssünün camisinin camlarını kırıp Kur`an-ı Kerimin parçalaması ve minberini yakarak vahşetini tertipleyenleri ve barbar ABD rejimini lanetliyoruz" ifadeleri kullandı.


Olaya Tepkisiz Kalınmamalı
Basın açıklamasının sonunda, "Tüm Müslümanların ve duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları buranın Irak değil, Türkiye olduğunu göstermeli, en kutsal değerlerimiz olan Kur`an-ı Kerimimize, Camilerimize Ezanlarımıza, ırz ve şereflerimize dil uzatan ABD rejimini lanetleyerek her türlü tepkilerini ortaya koymalarına davet ediyoruz" denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir