• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
STK`lar Çözüm İçin Atılan Adımları Destekledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Kamuoyunda \"İmralı Görüşmeleri\" olarak bilenen barış görüşmeleri konusunda bazı İslami STK`lar bası toplantısı düzenledi.

Mazlum - Der İstanbul Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak konuşan Mazlum - Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, basın toplantısı ile hem barış görüşmelerine desteklerini belirtmeyi hem de bu süreci akamete uğratacak provokasyonlara dikkat çekmek istediklerini söyledi.


Görüşmeler Şeffaf Olmalı
Daha sonra ortak basın açıklaması metnini okuyan Sarıyaşar, Barış için yapılan görüşmelerin şeffaf bir şekilde sürdürülmesinin talep etti.


Çözüm Acı Olabilir Ama…
Anadolu Platformu, AKDAV ve Anadolu Öğrenci Birliği adına konuşan Ahmet Çamurluoğlu ise \"Sorunun çözümü taraflara acı verebilir ama hiçbir acı bu ülkenin gençlerinin canından daha kıymetli değildir. Bu ülkede hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Kimse altında bir delik açılmasını, batmasını istemez. Geminin sağ salim karaya çıkabilmesi için tüm kesimler gayret sarf etmelidir\" dedi.


Genel Af Çıkarılmalı
Fatih Akıncıları adına bir konuşma yapan Mehmet Şahin, \"Bu sorun sadece barış görüşmeleri ile çözülmez. Bölgedeki tüm katmanlar hesaba katılmalı, STK`lar ile işbirliği yapılarak bir takım adımlar atılmalı. Bu süreçte önemli bir adım olarak genel af da getirilmelidir. Aksi takdirde barış görüşmelerinden beklenen sonuç alınamayacaktır\" dedi.


Toplum Bu Sürece Sıcak Bakıyor
Hikmet Vakfı ve Akabe Vakfı adına konuşan Nejat Şendur, \"Barış görüşmelerinden büyük beklentiler var. Toplumun önemli bir kesimi bu sürece sıcak bakıyor\" dedi. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir