• DOLAR 32.273
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2477.182
  • ...
Doğu`dan Acı Haber Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Edilen bilgilere göre, Şemdinli`de helikopter ile giden sivil savunma ekipleri köylülerle beraber çığ altında kalan İdris Kaya ve İran uyruklu Muhammed için arama kurtarma çalışmalarına başlattı.


Yoğun çalışmalar sonucu çığ altında kalan İdris Kaya`nın cesedine ulaşıldı. İran uyruklu Muhammed`in halen çığ altında olduğu belirtilirken arama çalışması devam ediyor.


Bitlis`te Amca Çocukları Ölü Bulundu
3 gün önce kaybolan amca çocukları Eşref (31) ile Abdulrahim Ayna` (23)nın cesetlerine ulaşıldı.


Bölgeye giden 43 kişilik arama kurtarma ekipleri, 2 kişinin çığ altında kaldıklarını belirledi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da olay yerine giderek çalışmaları yerinde izledi. Çığın düştüğü yerde 5-6 metre kar olduğu belirtildi.


Siirt`te Kayıp 2 Çobanın Cesedi Bulundu
Siirt`in Pervari İlçesi`ne bağlı Doğan Köyü yakınlarındaki Kapı Çıkışı Yaylası`nda yoğun kar ve tipide kaybolan 9 kişiden Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna`nın çığ altında ki cesetlerine ulaşıldı. Bölgede 7 kişi de donmak üzereyken kurtarıldı. Yapılan aramada ise çığ altında kaldıkları belirlenen Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna`nın cesedine ulaşıldı.


Şırnak`ta 8 Kişiden Haber Alınamıyor
Öte yanda Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde 5 gündür aralıksız devam eden kar yağışı, günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 3, yüksek kesimlerde ise 4 metreye kadar ulaştı. Beytüşşebap`a 15 kilometre mesafede bulunan Yaşat köyünde kalan 8 kişilik Aşkan ailesinden ise haber alınamıyor. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir