• DOLAR 32.233
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2454.376
  • ...
BM'den çağrı:  DUA EDİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgınına karşı herkesten özellikle mültecilere dua çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Guterres, Hristiyanların Paskalya, Yahudilerin Hamursuz Bayramı ve Müslümanların yaklaşan ramazan ayını kutlayarak, "Bugün size özel bir çağrıda bulunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Dini günlerin toplumun ve ailelerin bir araya geldiği özel anlar olduğuna işaret eden Antonio Guterres, "Ancak bu defa çok garip, gerçek üstü değişik bir zamandayız. Sokaklar sessiz, dükkanlar kapalı, ibadethaneler boş." değerlendirmesi yaptı.

Guterres, bu kutsal günlerde başta salgın ile mücadele eden sağlık çalışanları olmak üzere virüse karşı savunmasız mültecilere ve diğer kesimlere dua edilmesi çağrısında bulunarak, "İş birliği, dayanışma ve inançla bu virüsü birlikte yenebiliriz ve yeneceğiz." ifadelerini kullandı.

GUTERRES'İN KÜRESEL ATEŞKES ÇAĞRISINA DESTEK

Öte yandan BM özel temsilcilerinden, Genel Sekreter Guterres’in 23 Mart’ta yaptığı Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında küresel ateşkes çağrısına destek geldi.

BM'nin Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Ortadoğu Barışı özel temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada, “Birçok taraf Genel Sekreter'in çağrısına olumlu yanıt verdi, ancak bu sözleri eyleme dönüştürmek için daha çok şey yapılması gerekiyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Ortadoğu’da çok fazla insanın uzun süren çatışma ve mahrumiyetlere katlanmak zorunda kaldığına vurgu yapılarak, “Onların acıları artık Kovid-19 krizi ve bunun muhtemel uzun süreli sosyal, ekonomik ve politik etkileriyle daha da artacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Bütün tarafların gerginliği azaltarak kalıcı barış için iyi niyetle ve önkoşulsuz müzakereye davet edildiği açıklamada, ayrıca Kovid-19'un yayılmasını durdurmak için iş birliği yapılması istendi.

BM Genel Sekreteri Guterres, 23 Mart’taki basın toplantısında, Kovid-19 salgınıyla mücadele amacıyla savaş bölgelerinde insani yardım koridorları oluşturulabilmesi için küresel ateşkes çağrısında bulunmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir