• DOLAR 32.118
  • EURO 35.173
  • ALTIN 2469.893
  • ...
Malatya’daki pazarcı esnafından örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Pazarcı esnafından topladıkları meyve ve sebzeleri ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyleyen Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, dışarıda meyve sebze gurubuyla ilgilenen manavların da bu kampanyaya dâhil olmak istediklerini belirtti.

Yıldız, “Muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine mahallelerde, belediyelerin yardım çarşılarında bu ürünleri değerlendirip gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Yardımda bulunan ve bulunmayan herkesten Allah (Celle Celaluhu) razı olsun.” dedi.

İhtiyaç sahipleri için pazarcı esnaftan sebze meyve topladıklarını ve kendilerine verdiklerini söyleyen İrfan Yılmaz, “Komşusu açken, komşusu tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifini kendilerine düstur edinerek bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.

Yılmaz, “Bugün topladığımız sebze meyveler yaklaşık 250-300 kişiye yetecek. Allah’ın (Celle Celaluhu) izniyle bu süreci el ele vererek atlatacağız. İnşallah Türkiye en az hasarla bu Coronavirus salgınını atlatacak.” diye konuşu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir