• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kuran`a Saldırı Amerikan Askerlerinin İlk Vukuatı Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi, ABD`li askerlerin yılbaşı gecesinde İncirlik Hava Üs Komutanlığı`ndaki camide tahribat yapıp, Kuran yırttıkları yönündeki iddialar üzerine yaptığı açıklamayla çirkin saldırıyı telin etti.

 

Bu Menfur Saldırı Amerikan Askerlerinin İlk Vukuatı Değil

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Sözcüsü İsa Emre yaptığı açıklamada, "Adana`daki İncirlik Amerika Havva Üssü`nde yılbaşı gecesi bazı Amerikalı askerleri, üs içerisindeki camiye girip Kuran`ı Kerimi yırtıp mescidi tahrip etmişler. Biz, yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede, işgal altında olmayan bir ülkede böyle menfur, çirkin bir saldırının gerçekleşmesini şiddetle kınıyoruz.

 

Tabi bu Amerikan askerlerinin bu konudaki ilk vukuatı değil, maalesef daha öncede Irak`ta ve Afganistan`da hava üssünde buna benzer çirkin olaylar gerçekleşmişti. Tabi bu olayın bir İslam beldesinde, işgal altında olmayan bir toprakta meydana gelmesi bizi ayriyeten üzmüştür" dedi.

 

Mukaddesatımıza Yapılan Bu Saldırıyı Sinemize Çekmemizi Kimse Beklemesin

Yetkilileri göreve Çağıran Emre; "Biz buradan başta hükümet olmak üzere tüm yetkililerden soruşturulmasını ve faillerinin ortaya çıkartılıp gereken cezaların verilmesini istiyoruz. Biz Adana halkı olarak da, Adanalı Müslümanlar olarak da, sivil toplum kuruluşları olarak da bu çirkin olaya sessiz kalmayacağız. Mukaddesatımıza yapılan bu saldırıyı sinemize çekmemizi, suskun kalmamızı kimse beklemesin. "dedi.

 

ABD Ordusunda İslam ve Kuran Düşmanlığı Üzere Eğitim Verilmekte

Bu tür saldırıların ABD politikası olduğunu savunan Emre; "Biz bunu 3-5 kendini bilmez Amerikan askerinin yaptığı bir olay olarak da değerlendirmiyoruz. Dediğimiz gibi daha öncede buna benzer saldırıların yapılmış olması gösteriyor ki Amerikan ordusu içerisinde adeta askerlere İslam ve Kuran düşmanlığı üzere eğitim verilmekte. Bu yaşanan çirkin saldırılar bu eğitimin dışa yansımasıdır. Malumunuz Amerika hükümeti daha önce de buna benzer saldırıları araştırmış, bu saldırıları yapan askerlere çok komik cezalar verilmiş tabi buna ceza denirse, buda tartışılır. Bu konuda biz Türkiye Hükümeti`nden bu olayı araştırmasını ve gerçekten ciddi bir şekilde üzerine düşüp faillerini ortaya çıkarmasını istiyoruz."dedi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Olarak Bu Olayın Peşini Bırakmayacağız

Hükümetin söylemlerine de gönderme yapan Emre; "Her ne kadar Hükümet buranın NATO toprağı olduğunu bildirse de biz şunu da belirtelim hükümete. Burası yüzde 99`u Müslüman olan insanların yaşadığı bir ülke. Yani Hükümete göre buranın NATO toprağı olması, NATO`ya bağlı askerlerin bizim mukaddesatımıza istedikleri gibi saldırabilecekleri anlamına gelmemekte. Kendisi de bir Müslüman olan Başbakan`dan bu olayın üzerinde hassasiyetle durmasını talep ediyoruz. Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı, failler ortaya çıkartılıncaya kadar susmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Müslüman halkımızı da bu çirkin menfur saldırı karşısında duyarlı tepki göstermeye davet ediyoruz."dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir