• DOLAR 32.245
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2441.517
  • ...
Kur`an-ı Kerim`e Yapılan Saldırıya Tepkiler Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - İncirlik Üssü`nde görev yapan ABD`li askerlerin 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`ndaki camiye girip, ahşap minber ve Kur`an-ı Kerim`leri parçaladıkları iddialarının ardından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Ünaldı ile Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, saldırıya sert tepki gösterdiler.

Küstah Askerler Cezalandırılmalı
Dini değerlerimize yapılan bu saldırının örtbas edilmemesi gerektiğini söyleyen Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Ünaldı, "Kur`an`a saldıran ABD askerleri cezalandırılmalıdır. Gereken yapılmadığı takdirde sorumluluğun sadece olaya karışan ABD askerleri ile sınırlı kalmayacak, tüm yetkilileri bağlayacağını bildiriyoruz" dedi.

Hiç Kimse İbadethanelerimize Saldıramaz
Türkiye ve ABD`li yetkililerin konuyu aydınlatmalarını isteyen Ünaldı, "Bu çirkin iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirmelidir. Bu saldırının İslami değerlerimize yönelik olduğu açıktır. Bu Askerlerin yaptığı küstahlığa bir son verilmeli. Kutsal kitabımız Kur`an`ı Kerim, camilerimizin minberleri, camı, çerçevesi birer bütündür. Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz" dedi.

ABD`li askerlerin yaptıkları bu terbiyesizlikten çok rahatsız olduklarını belirten Ünaldı, saldırıya uğrayan caminin şuan tadilat yapılma bahanesiyle ibadete kapatıldığını söyledi.

Saldırganlar Edepten Nasibini Almamış İnsanlardır
Çirkin saldırıya tepki gösteren Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı ise yetkililerden biran önce konuyu aydınlatacak açıklama beklediklerini söyledi.

Saldırıyla ilgili derhal hukuki işlemlerin başlatılması gerektiğini belirten Arabacı, "Bu zihniyet, öldürdükleri insanlara bile akla hayale gelmeyecek terbiyesizliği yapan edepten nasibini almamış insanlardır. Haçlı zihniyetini tekrar horlatmaya mı çalışıyorlar? Haddini bilmez Amerikalı askerleri bu çirkin saldırıları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının İslami değerlerimize yönelik olduğu açıktır. Bu askerlerin yaptığı küstahlığa bir son vermeliler" dedi.

Arabacı son olarak, saldırgan ABD`li askerlerin cezalandırılmasını istedi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir