• DOLAR 32.236
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2444.925
  • ...
Çirkin Saldırıya STK`ladan Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - İncirlik Üssü`nde Amerikalı askerlerin yılbaşı gecesinde 10. Tanker Üs Komutanlığı`nda bulunan caminin içine girerek, ahşap minberi yıkıp, camiyi talan ettikleri, Kur`an-ı Kerimi parçaladıklarıyla ilgili iddiaları Adana`da bulunan sivil toplum hareketlerini harekete geçirdi.


15`e yakın sivil Toplum örgütünü temsilen bir açıklama yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, \"Hiç Kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz\" dedi.


Çalışkan yaptığı açıklamada, \"9 Ocak 2013 tarihli Çukurova Merhaba Gazetesi`nin haberine göre, yılbaşı gecesi ABD Askerleri`nin Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı`nda bulunan caminin içine girerek, ahşap minberi yıkıp, camiyi talan ettikleri iddia edilmiştir. İddialar arasında Camii içerisinde taşkınlık yapan ABD askerlerinin, Camii camlarını kırıp, Kur`an-ı Kerim`leri parçaladıkları da var. Aynı haberde konunun örtbas edilmeye çalışıldığı da belirtilmektedir. İncirlik Üssü`ndeki olaya karışan ABD 39. Wing komutanlığı bünyesinde bulunan haddini bilmez Amerikalı askerleri bu çirkin saldırıları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz\" dedi.


Saldırının sıradan bir talan olayı olmadığını söyleyen Çalışkan, \"Bu saldırının İslami değerlerimize yönelik olduğu açıktır. Kutsal kitabımız Kuran`ı Kerim, camilerimizin minberleri, camı-çerçevesi birer bütündür. Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz\" dedi.


Çirkin Saldırı Aydınlatılmalı
15 STK`nın da içinde bulunduğu sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan, \"Değerlerimize saldıran ABD askerleri cezalandırılmalı, deşifre edilmeli ve yapılan bu büyük yanlışlık derhal düzeltilmelidir. Tepkimize kayıtsız kalındığı ve gereken yapılmadığı takdirde sorumluluğun sadece olaya karışan ABD askerleri ile sınırlı kalmayacağını, ABD Başkanı dahil tüm yetkilileri bağlayacağını bildiririz. Son olarak Türkiye ve ABD yetkililerin konuyu aydınlatmalarını, bu çirkin iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz\" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir