• DOLAR 32.492
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2412.507
  • ...
Çin Konsolosluğundan ilginç paylaşım: Uzanamadığın ciğere mundar deme kedicim!!!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılarak dünyayı tehdit eden Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı ortaya atılan iddialara karşı Çin, 2 adet belge yayınladı.

Geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Trump’ın “Çin’den başlayan salgın”, “Çin Virüsü” tabirini kullanması, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun “Vuhan virüsü” ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’in “Vuhan’da en iyi uygulamaları kullanmak yerine salgını örtbas etti” açıklamalarında bulunmuştu.

Türkiye’de de bazı medya organlarının da gündeme taşıdığı iddiaya ilişkin Çin İstanbul Başkonsolosluğu resmi Twitter hesabından, haberi yapan Türkiye’deki bazı medya organları etiketlenerek, “Uzanamadığın ciğere mundar deme kedicim!!!” açıklamasında bulunuldu.

Açıklamada, “Kimileri Çin'in virüsü sakladığını iddia ediyor. Aşağıda Çin'in salgınla mücadelesi ve Çin-ABD arasında yapılan bilgi paylaşımının zaman haritası var. Çin aralık sonu virüsü fark ettikten sonra ocak başında dünyayı bilgilendirdi, 23 Ocak’ta dış dünya ile bağlantısını kesti. Avrupa ve ABD'de şubat sonunda ancak virüs patladı. Arada geçen bir ayda bütün dünya Çin'in virüsle savaştığını bilirken, başka ülkelerde hangi tedbirler alındı? Uzanamadığın ciğere mundar deme kedicim!!!” paylaşımında bulunuldu. (İLKHA)

https://twitter.com/chinaconsulist/status/1245025575451983872

https://twitter.com/chinaconsulist/status/1245025577465233410







Bu haberler de ilginizi çekebilir