• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Meteoroloji İstanbul İçin Uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, bugün ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara`nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu), Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun güney ve doğusu (Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara`nın güney ve doğu kesimleri), Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Bolu, Karabük, Düzce ve Siirt çevreleriyle akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, çığ, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

İstanbul`da kar kalınlığı Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer`in yüksek kesimlerinde 15-20, Çamlıca, Başakşehir, Göktürk ve Kemerburgaz`da 5-10 santimetreye ulaştı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi afet Koordinasyon Merkezi`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul`da karla mücadele çalışmaları 908 araç ve iş makinesi ile 2 bin 266 personelle yürütülüyor.

Belediye ekipleri, gece saatlerinden itibaren tuzlama çalışması yaptı. Yollarda şu ana kadar 691 ton tuz, 15 ton solüsyon kullanıldı.

Görevlilerce tespit edilen evsiz 377 vatandaş da Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu`nda misafir ediliyor.

Kentin genelinde etkili olan yağışta, kar kalınlığı Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer`in yüksek kesimlerinde 15-20, Çamlıca, Başakşehir, Göktürk ve Kemerburgaz`da ise 5-10 santimetre olarak ölçüldü.

ÖNLEMLER

Açıklamada, gece don tehlikesine karşı, hafif metro enerji hattının donmaması, işletme saatlerine hazırlanması için gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Araçların sürekli sefer halinde olduğu belirtilen açıklamada, metroda 4`lü vagonların 8`li vagonlara çıkarıldığı, sefer aralıklarının sıklaştırıldığı ifade edildi.

Ray hattında kar ve buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon kullanıldığı kaydedilen açıklamada, "İstasyonların girişleri ve peronlar, kar ve buz riskine karşı tuzlarla temizleniyor. Karayolu araçlarının da kullanıldığı bölgelerde, araçların yolda kalarak hattı kapatmaları ihtimaline karşı, tramvay hattının muhtelif noktalarında bulundurulan çekicilerle yönlendirme yapılacak.

Metrobüs ve otobüs seferleri ihtiyaca göre artırılarak ek seferler uygulandı. Şehir hatları vapurları yoğunluğa göre ek sefer yapacak. İDO kriz masası kurdu. Şehiriçi seferler takviye edildi" ifadeleri kullanıldı.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR KAR VAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul`daki kar yağışına ilişkin, "Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek" dedi.

afet Koordinasyon Merkezi`nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen Topbaş, şöyle devam etti: "Belediye 24 saat esaslı bir çalışma yürütmektedir. Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek. Meteorolojik olay olduğu için bir noktaya kadar kestirmek mümkün ama arkasının nasıl geleceğini bilemiyoruz. Bundan dolayı tedbirli olmak gerekiyor. İstanbul`da yolların çok açık olduğunu ve yollarda hiçbir şekilde kar olmadığını görebilirsiniz ama gizli buzlanmayla karşı karşıya kalınabilir. Özellikle gecenin geç saatlerinde ve sabaha yakın saatlerde, ısının düşmesi sebebiyle ortaya çıkacak gizli buzlanma nedeniyle geçmişte ciddi trafik kazaları yaşadık. Bundan dolayı sürücüleri, özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum."

Kar yağışı nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldıklarını ifade eden Topbaş, sokakta kalan ve yerleşmeyi tercih edenleri Sarıyer`deki Metin Oktay Spor Salonu`nda barındırdıklarını dile getirdi.

Başkan Topbaş, özellikle yarın ve Çarşamba günü yaşlı, engelli ve hamilelerin trafikte dikkatli olmaları veya trafiğe hiç çıkmamalarını rica etti.

AKOM`DA HUMMALI ÇALIŞMA

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri ve ilçelerdeki son durum Afet Koordinasyon Merkezi`nde (AKOM), 411 kamerayla takip ediliyor.

24 saat boyunca ekranları izleyen ekipler, sorunlu olan bölgelere anında müdahalede bulunuyor.

AKOM`daki ekranlara yansıyan son duruma göre, yağış Anadolu ve Avrupa yakasında hızlanarak etkisini sürdürüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir