• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
`Hükümet, Müslümanlara Yapılan Zulümlerin Müsebbibidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesi Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz`ın başörtüsü ile derse girmesinden dolayı okul müdürü tarafından yaka paça dışarı atılmasına toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, cahillikte had ve hesap tanımayanların, tarih boyunca insanlığa zulüm ettiğini ve zulümlerinin devam ettiğini belirtti. Duyu açıklamasında, tarih sayfalarında en katmerli zulmü yaşayanların, `Benim Rabbim Biricik Allah`tır` deyip muvahhid bir tavır sergileyenlerin olduğunu söyledi.
 
Müslümanlar Zulmün En Katmerlisini Yaşıyor
Duyu, yeryüzünün her coğrafyasında kanları akıtılan, malları ellerinden alınan, zindanlara tıkılan, namusları payımal edilen ve her türlü bela, musibet, zulüm, muhaceret ve işkencelere tabi tutulanların yine Müslümanları olduğunu belirtti.
 
AKP`nin, Yasakçı Zihniyeti Memnun Ettirmesi Çok Manidardır
Zulmün en katmerlisinin, bir insanın kendi inancının gereklerini yaşamasına zorluklar çıkarmak ve engel olma zulmü olduğunu sözlerine ekleyen Duyu, yazılı basın açıklamasını daha sonra şu ifadeler ile sürdürdü: "Maalesef ülkemizde de birçok alanda olduğu gibi; Müslüman kadın ve kızlarımızın inançları gereği örtünmelerine karşı konulan yasaklar zulmü, bütün varlığıyla devam etmektedir. Devlet eli ile Rabbani öğretilere muhalif olarak ortaya konulan bu zulüm çeşidinin kabul edilmesi imkânsızdır. Başkalarının bu yasakçı tutumunu anlamak mümkün iken, bu yasakların Ak Parti hükümetince deklare edilmesi bir acayipliktir. Halkın yüzde doksan sekizi Müslüman olan bir ülkede Müslüman halka bu konuda güvence vermesine rağmen bu partinin, yasakçı zihniyeti memnun etmek adına böyle bir yasağı devamlı kılması çok manidardır."
 
"Cumhuriyeti Putlaştıran Müdür, İşgüzarlıkta Haddini Aşmıştır"
Son günlerde bu yasakçı genelgelerden cesaret alan din, namus, haya, ahlak ve erdem yoksunlarının kamu ve özel alanlarda tesettürlü öğrenci ve çalışanlara zulümlerini artırdığına dikkat çeken Duyu bu sözlerini ise `Evliya Çelebi İlköğretim Okulu` müdürü Zeynel Abidin Demir`i örnek göstererek, "İnancını yaşayamama çilesini içine gömerek yıllarca anlamsız ve gülünç bir durum olan `Peruk ile` ders vermek zorunda bırakılan öğretmen kardeşimiz Kadriye Sevgi Yılmaz, bu olumsuz duruma tahammülü tükendiğinden ve inancının ağır basması sonucu baş örtüsü ile derslerine girmek istemesine karşın; Müdür olması orada kalsın çok sıradan bir insan olmayı hak etmeyen şahsın saldırısına uğramış, aynı şahıs tarafından kolundan tutulmuş okulundan dışarı atılmıştır. Bu kraldan daha kralcı kesilen sözde müdür efendi(!) İşgüzarlıkta haddini aşmış, kendisinin putlaştırdığı cumhuriyetinin kanunlarını bile çiğnemiş, olayı öğrenmek isteyen STK yetkililerine ve basın temsilcilerine saldırmıştır. Saldırırken de "Benim arkamda devlet var kim bana dokunabilir ki" gibi hezeyanlarda bulunmuştur" dedi.
 
Sizin Göreviniz Sadece Çocuklarımıza Ders Öğretmektir
Duyu sözkonusu şahıslara "Bu devlet sizin babalarınızın öz malı mıdır? Bizim vergilerimizle oralarda maaşlarınızı almıyor musunuz?" sorularını sorarak açıklamasına şöyle devam etti: " Görev ve haddinizi bilin. Sizin göreviniz sadece çocuklarımıza matematiği, sosyal bilgileri fen bilimlerini vs. öğretmenizdir. Gerçi bu tür üstünüze görev olmayan işlere burnunuzu sokup mesai sarf ettiğinizden o dersleri dahi yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz ya… İyi bilmelisiniz ki zulüm dolu icraatlarınızın devranı geride kalmıştır. Müslüman bacılarımız asla sahipsiz değillerdir. Gerekli görüldüğünde her şeyimizi inancımıza feda edebileceğimizi bilmelisiniz ve biliyorsunuz da…"
 
Hükümeti bu zulmün ortağı ve müsebbibi olarak gören Duyu, siyasi iktidara şöyle seslendi: "Bir an önce bu anlamsız ve vicdanları paralayan yasakçı genelgelerinizden vazgeçmelisiniz. İnsan ahlak ve onuruna yaraşır bir şekilde, Müslüman halkın inanç değerlerine ters düşmeyecek, her türlü makul olan serbestilerin ve özellikle her alan ve yaşta tesettür serbestliğinin anayasal güvence ile yer aldığı ve gayri ahlaki tavır ve kıyafetlerin yasaklandığı bir yönetmeliği hayata geçirmelisiniz. Mevcut kurallara göre bile haddini aşan bu müdürü derhal görevden almalı, hak ettiği cezaya tabi tutmalısınız. Halkın değerlerine ters ve her tarafı zararlı olduğu dünyaca tespit edilen karma eğitim sisteminden vazgeçmelisiniz"
 
Duyu son olarak bu yasakçı zihniyeti savunanları, Müslüman halka İslami şiarları yasaklayan yasakçı müdürü kınadı. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir