• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHL`li Öğrencilere Yapılan Saldırılar Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Son zamanlarda Cizre ve Diyarbakır`da İmam Hatip öğrencilerinin kaldığı yurtlara yapılan Molotoflu saldırılar, Gaziantep`te bir araya gelen 15 Sivil Toplum kuruluşu tarafından lanetlendi.


PKK/BDP sempatizanları tarafından yapıldığı bilinen saldırıları kınamak için Gaziantep`te bulunan 15 STK ve İmam hatip öğrencileri Kırkayak Parkında bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Gaziantep İmam Hatip Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Gaimder) Başkanı Mehmet Taner; "Amacı sadece dinini öğrenip, bunu hayatlarında tatbik etmek olan, İnsanlığın huzuru için yola çıkmış fidanlarımızın bu saldırılara maruz kalması bizleri derinden yaralamıştır." dedi.
Saldırıların yüce dinimize karşı yapıldığı belirtilen açıklamada; "İslam`ın değerlerini omuzlarında taşıyacak olan, barış mesajını, kardeşlik türkülerini hep bir ağızdan insanlara söyletecek olan insanlarımızın çıktıkları bu yolun en başında aldıkları yarayı, bizler hep birlikte saracağız." ifadelerine yer verildi.
Amacı nifak olanların, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağı ve toplumun onların kirli emellerine alet olmayacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bizler İslam`ın bize öğrettiği düsturu kendimize şiar edinip yapılacak her türlü çirkinliğin karşısında, her zamanki gibi dimdik duracağız ve sımsıkı kenetleneceğiz."

Son olarak Cizre ve Diyarbakır`daki olaylarda etkilenenlere geçmiş olsun mesajının iletildiği açıklamada; "Bu saldırıları yapanları da şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz." Denildi.

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle sık sık tekbir getiren grup, basın açıklamasını ardından sessizce dağıldı.

Açıklamaya; GİMDER, GAİMDER, GANİMDER, Eğitim-Bir-Sen, Vahdet Vakfı, Erdemliler Cemiyeti, Bülbülzade Vakfı, İHH, Furkan Vakfı, Şahinder, AYDER, Suffa Derneği, ÖĞ-DER, Anadolu Gençlik Derneği, İlim ve Hikmet Dernekleri destek verdi.
Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir