• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Bitlis`te Otobüs Duraklarında Konteynırlı Çözüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Geçen yıl meydana gelen Van depreminde evleri yıkılan vatandaşlara barınmaları için verilen konteynırlar, şimdi de Bitlis`te vatandaşların, şiddetli yağış ve fırtınadan korunmaları için kullanılıyor.

 

Bitlis`te yaklaşık altmış adet otobüs bekleme noktası olduğunu belirten vatandaşlardan Murat Oran, \"Bu noktaların hiçbirinde şimdiye kadar vatandaşların kendilerini yağmurdan, kardan ve fırtınadan korumaları için durak konulmamıştır. Sadece bu noktalarda otobüs durağı diye yazılı bir tabela mevcuttur. Yaklaşık iki aydan bu yana Van ilinden getirilen 4-5 adet konteynır belirli noktalara konulmuştur. Bu konteynırlar kapalı olmaları nedeniyle halk tarafından özellikle bayanlar tarafından kullanılmamaktadır.

 

Şimdi de çetin kış şartlarından dolayı bu konteynırlar kar temizleme çalışmaları nedeniyle kullanılmaz duruma gelmiştir. Depremzedeler tarafından rağbet görülen konteynırlar, fırtınazedeler tarafından rağbet görmedi\" dedi.

 

Oran son olarak, durak noktalarında bekleyecek olan yaşlı, kadın ve çocuklar için en kısa zamanda oturaklı durakların yapılması gerektiğini söyledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir