• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Mayından Temizlenen Alan Eğitime Tahsis Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Bakanlık tarafından düzenlenen 5903 sayılı Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizlemesi kararından sonra mayınlar Cizre`de temizlenmeye başlandı. Suriye sınırında ve Dicle Nehri kenarında bulunan yaklaşık 320 dönümlük mayınlı arazi mayından temizlenip eğitime tahsis edildi.

Mayından temizlenen alanın tamamı ortaöğretim kampüsü olarak kullanılacak. Geliştirilen projeyle Cizre`nin bütün lise ihtiyacı ve sportif alan ihtiyacı karşılanacak. Şuanda Cizre Kadooğlu Grup tarafından mayından temizlenen yerde bir Anadolu Lisesi yapılıyor. Modern ve donanımlı yapılan lise, gençlerin önünü açacak. Lisenin hemen yanında da devlet tarafından bir ilköğretim okulu yapılıyor.

Suriye sınırında bulunan alanın 320 dönümlük bir alan olduğunu söyleyen Kaymakam Şenol Koca, bu 320 dönümlük alanın tamamının mayından temizlenip eğitime tahsis edildiğini açıkladı. Kaymakam Şenol Koca, \"Milli Eğitim Bakanlığı`nın `okul kampüsleri` diye bir yeni projesi var. Bu da ortaöğretim (lise) için hazırlanan bir proje. Cizre`nin bütün lise ihtiyacı ve sportif alanları buradan karşılanacak. Hükümetimizin geçenlerde açıklamış olduğu bir yönetmelik vardı. Devlet sistemiyle okulların yapılması, bunların işletilmesi ve bunun 49 yıllığına kiralanması. Ama daha bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı hangi yöntemi kullanacağı konusunda bir karar vermedi. Ama bu 320 dönümlük alan tamamen ortaöğretim kampüsü olarak kullanılacak. Şuanda orada yapılan bir okulumuz Kadooğlu`ları tarafından yapılıyor. Diğer okullarımız şuanda devletin bütçesinden karşılanan okullar. Bir tane de vakıf okul için uygun görüş bildirdik. Tahsis çalışmaları şuanda ilde devam ediyor\" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir