• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
`Hüda-Par`la Yeni Bir Işık ve Yeni Bir Umut Doğmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk ve Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı Salih Yıldız, Hür Dava Partisi`nin bölgede yıllardır devlet tarafından haklar konusunda mahrum bırakılmış, ötekileştirilmiş insanlar için umut ışığı olacağını söylediler.
 
Hür Dava Partisinin kuruluşunu ve partinin programını değerlendiren Özperk, partinin programını açıklamasının kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.
 
Özperk, "Hür Dava Partisinin kurulmuş olması geçtiğimiz hafta içerisinde de kamuoyuna programını paylaşmış olması biz bölgede yaşayan insanları heyecanlandırmıştır. Bu parti bölgede yaşayan insanlara yeni bir ışık ve yeni bir umut doğmuştur. Çünkü yüzyıllardır bu bölge insanı devlet tarafından mahrum bırakılmış, ötekileştirilmiş, hukuk tanımaz zalimane bir tutum sergilemiştir. Bu çerçevede Hür Dava Partisi gibi bir partinin kurulmuş olması bu heyecanın haklılığını ve bu umut ışığının haklılığını ifade etmektedir" dedi.
 
Hüda Par Bölgede Alternatif Bir Partidir
Hür Dava Partisinin kısa sürede ciddi adımlar atamayacağını ama uzun vade de bölgedeki siyasi rekabeti artıracağını vurgulayan Özperk, partinin müteddeyin insanların lehine sonuçlar doğuracağını söyledi.
Özperk, Hür Dava Partisinin diğer partilere alternatif olarak ortaya çıkmasının umut verici olduğunu dile getirerek, "Kısa vaade de çok ciddi adımlar belki olmaz ama uzun vaade de partinin bölgedeki yaşantıyı, bölgedeki siyasi rekabeti artıracağına ve müteddeyin insanların lehine sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyorum. Bu gün özerk bölgelerin tartışılır bir ortamda bölge insanının alternatifine sahip olması demokratik anlamda güzel bir şey. Yıllardır bölge insanı adeta iki partiye zorlanmıştır. Ak Parti ile şuan yerel seçimlerde ve belediyelerde etkili olan siyasi parti. Dolayısıyla bu ikisinin bir alternatifinin olması ve bu insanların önüne üçüncü bir seçeneğin çıkmış olması bölgeden çıkan insanların, bölgeden çıkan bir anlayışın ve bölgeden çıkan bir mücadelenin ortak olması umut verici ve heyecan vericidir" ifadelerini kullandı.
 
Hüda Par`ın İslam Hukukunu Referans Alması Takdire Şayandır
Hür Dava Partisinin kendi programında İslam Hukukunu referans olarak kabul etmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Özperk, İslamın korunmasını emrettiği beş temel hususun parti programında olduğu gibi yer almasının takdire şayan olduğunu söyledi.
Özperk, "Umuyor ve diliyoruz ki bu yola koyulan insanlar bu beklentilere, bu heyecanlara ve bu umut ışıklarına cevap olabilirler. Bizim dinimiz Müslümanları hayırlı işlerde yardımlaşmayı ve yarışmayı emreder. Bizlerde hayırlı işlerde elimizden gelen çabayı, elimizden gelen desteği şimdiden göstereceğimizi ifade ediyoruz. Hür Dava Partisinin programında İslam Hukukunun referans olarak kabul edilmesi gerçekten bizleri mutlu etmiştir. Özellikle parti programında İslamın korunmasını emrettiği beş temel hususun parti programında olduğu gibi yer alması kültürümüzün ve medeniyetimizin bu güne yansıması anlamında çok güzel, çok olumlu ve takdire şayan bir davranıştır" dedi.
 
Sistem Müteddeyin İnsanların Özgürlüklerini Kısıtlamaya Devam Etmektedir
Ülkede her kesimin özgürlüklerinin genişlediğini ama sadece müteddeyin insanların özgürlüklerinin kısaltıldığına söyleyen Özperk, bunun en bariz örneğinin başörtüsü olduğuna dikkat çekti.
 
Özperk, "Bu ülkede özgürlüklerimiz nispette olsa genişlemiş durumda ve bu özgürlüklerin genişlenmesi sonucunda yaşadığımız ülkede ve coğrafyada diğer kesimlerin özgürlüklerin önünde hiçbir engel kalmamışken maalesef sistem halen müteddeyin insanların özgürlüklerini kısıtlamaya devam etmektedir. Bunun en bariz sorunu başörtüsünde kendini göstermektedir. Ya da 28 Şubat sürecinin mizansen mahkemeleriyle çok ciddi cezalara çarptırılan insanların halen cezaevlerinde bulunmuş olması bunun en açık göstergesidir. Umuyoruz ki bu parti bölge insanına yeni bir huzur, sevgi, kardeşlik, barış ve anlayış anlamında destek olur" diye kaydetti.
 
Özperk değerlendirmelerini şu sözlerle bitirdi: "Bugün Ortadoğu`nun Arap ülkelerinde yaşanan değişimden başta bölgemiz ve ülkemiz olmak üzere ciddi değişimler ve gelişmeler umut ediyoruz. Bu anlamda Hür Dava Partisinin de bu temennilerimize, bu beklentilerimize, bu heyecanlarımıza ve bu taleplerimize yardımcı olacağına yürekten inanıyorum. Bu çalışmalarda yer almış, fedakarlık göstermiş ve gayret gösteren insanlara minnettarlığımı ifade ediyorum."
 
Hüda Par, Bölgeyi İki Kutuplu Siyasetten Kurtaracak
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı Salih Yıldız ise, bölgede iki kutuplu siyasetin olduğunu ve Hür Dava Partisi`nin siyasete girmesinin bölgedeki iki kutuplu siyasetten kurtaracağını söyledi.
 
Yıldız, "Şuanda bölgede iki kutuplu bir siyaset var ve bunlardan bir tanesi Ak Parti, diğeri de BDP`dir. Diğer partilerin bölgede bir siyasi yapılanması yoktur. Hür Dava Partisi`nin bölgede siyaset yapıyor olması, belki bölge iki kutup siyasetten kurtarmış olacaktır ve bu açıdan Hür Dava Partisi`nin faydalı olacağını düşünüyorum. Bütün kesimlerin kendisini ifade edecek ve ya kendisini temsil edecek kişilerin parlamentoda bulunmaları da demokrasi açısıdan doğru buluyorum. Zaman içerisinde parti programında yer alan başlıkların nasıl etki yapacağını ve nelere dikkat edileceğini göreceğiz" dedi.
 
Dindar ve Müteddeyin İnsanlar Hüda Par`a Gönül Rahatlığıyla Oy Verirler
"Hür Dava Partisi sadece bölge partisi değil, Türkiye partisi olmayı hedeflerse doğru bir seçim yapmış olacak." diyen Yıldız, "Hür Dava Partisi sadece bölge partisi olmayı hedeflerse çok fazla gelişemez ama Türkiye partisi olmayı hedeflerse Türkiye açısından daha doğru olacağını düşünüyorum. Türkiye`de dindar ve müteddeyin insanlar var ve bunlar kendilerini tam ifade etmeyen bir partiye bile oy vermek zorunda kalıyorlar. Hür Dava Partisi`yle beraber belki bu dindar ve müteddeyin insanlar gönül rahatlığıyla bu partiye oy verirler. Hem bölge hem Türkiye açısından her görüşteki insanların parlamentoda temsil edilmesi ve o görüşteki insanların isteklerinin dillendirilmesi önemlidir ve bu insanların temsiliyetinin önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir