• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa Peygamber Sevdalıları Uludağ`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa`nın tatil merkezlerinden olan Uludağ Kayak Merkezi, bu sefer Peygamber Sevdalıları Platformu`na ev sahipliği yaptı. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin "Gençlik ve Eğitim Komisyonu"na bağlı olan gençler, Uludağ`a düzenlenen gezide buluştu.
 
Toplam 9 yarım otobüsten oluşan konvoy ve yaklaşık 180 kişinin katılımıyla gerçekleşen gezi büyük beğeni kazandı. Karla alınan abdestlerin ve yine karlar üzerinde kılınan namazların geziye çok farklı bir maneviyat kattığı görüldü.
 
Geziye katılan gençlerden Yunus Yaçin, Uludağ gezisinin çok anlamlı bir etkinlik olduğunu ifade ederek; "Şimdi Çeçenistan`daki mücahitlerin durumunu çok daha iyi anlıyoruz çektikleri sıkıntıları bir nebze de olsa hissedebildik" dedi. Geziye katılan gençler, etkinliğin çok faydalı ve anlamlı dolu olduğunu dile getirdiler.
 
İkra-Der Gençlik ve Eğitim Komisyonu adına konuşan Abidin Gökhan; "Peygamber Sevdalıları olarak alışılmış olan bir yaz pikniği vardı. Biz de istedik ki, bunu biraz aşalım helal dairesi keyfe kafidir düsturuyla helal dairenin dışına çıkmadan yanı başımızda olan Uludağ kayak merkezinden istifade edelim. Allah`a hamdolsun beklediğimizden daha büyük bir katılımla ve daha güzel bir ortamda etkinliğimizi icra ediyoruz. Tabii bunun yanında karla alınan abdestlerin ve karlar üzerinde kılınan namazların hazzı bir başkaydı" dedi.
 
Bu yıl İmam Hatip Liseleri`nin düzenleyeceği ezan okuma yarışmasına da katılacak olan gençlerden Zekeriya Korkmaz`ın okuduğu ezandan sonra karlar üzerinde öğle namazlarını kılan coşkulu kalabalık, bu sefer de ilahiler eşliğinde halay tutup Uludağ`ın zirvesinde Allah`ın ismini zikrettiler.
 
Gençler, çekilen halayların ardından önceden hazırlanmış olan tantunilerini yediler. Daha sonra Ahmet Aytekin hoca programı yapma amaçlarını anlattı. Aytekin; etkinliğin tamamen Allah`ın rızası için olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Her yerin Allah`ın olduğunu biliyoruz bu itibarla Allah`ı anmak için bir sınırlama yoktur. Biz yıllardır Uludağ`ı hep içki içilen mekanlarla hatırladık. Allah`ın haram kıldığı işlerin yapıldığı yer olarak duyduk ama bundan sonra artık Allah`ın isminin zikredildiği yer olarak anacağız ve hatırlayacağız."
 
Gençler daha sonra yüksek sesle getirdikleri salavat ve tekbirlerle dönüş yoluna koyuldular.
(Zeki Aras - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir