• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Hamas`tan Kadı Hüseyin Ahmed`e Taziye Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Pakistan Cemaat-i İslami eski lideri Şeyh Kadı Hüseyin Ahmed`in vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

Pakistan Cemaat-i İslami eski lideri Şeyh Kadı Hüseyin Ahmed`in 74 yaşında bugün (6 Ocak Pazar) vefat ettiği duyuruldu. Kalp rahatsızlığı olan Ahmed`in durumu üç günden bu yana ciddileşmişti.

Hamas Hareketi, yayınladığı mesajda Kadı Hüseyin Ahmed`in hayatını davet ve İslami düşünceye hizmete, Filistin davası başta olmak üzere Arap ve İslam ülkelerinin sorunlarına adadığını belirtti.

Hamas Hareketi mesajında ayrıca, Pakistanlı alime Allah`tan rahmet ve mağfiret, kederli ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine ise sabır-ı cemil diledi.

1938`de Hayber-Paktunaya`da doğan Kadı Hüseyin Ahmed, ilk eğitimini evinde aldı. Peşaver`deki İslam Koleji`ni bitirdikten sonra Peşaver Üniversitesi`nden mezun oldu.

1970`de Cemaat-i İslami`ye üye olan Kadı Hüseyin Ahmed, 1978`de cemaatin genel sekreterliğine ve ardından 1987`de Pakistan Cemaat-i İslami liderliğine getirildi. 2008 yılına kadar bu görevi sürdüren Kadın Hüseyin Ahmed, daha sonra bu görevi Seyit Münevver Hasan`a bıraktı. Kadın Hüseyin Ahmed bugün Peşaver`de toprağa verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir