• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
Filistinli Esirlere Destek İçin Küresel Açlık Grevi Kampanyası Düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Esirlerin ve Tutukluların Haklarını Savunma İçin Avrupa Şebekesi bir grup Filistinli, Arap, Avrupalı ve Amerikalı insan hakları örgütüyle birlikte, işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esirlere destek için düzenlenecek açlık grevi kampanyasını desteklediğini açıkladı.

Avrupa Şebekesi tarafından bugün (6 Ocak Pazar) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, açlık grevi kampanyasına katılacak insan hakları örgütlerinden esir Samir El-İsavi ve diğer Filistinli esirlere destek olmalarını istedi.

Yarın başlayacak uluslararası kampanya, işgal zindanlarında açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlere 24 saatlik açlık grevi eylemiyle destek, Amerika ve Avrupa ülkeleri başkentlerinde gösteriler gibi etkinlikleri içeriyor.

Filistinli esirlere yönelik keyfi politikaların sona erdirilmesi çağrısında bulunan Avrupa Şebekesi, boş mideleriyle özgürlük mücadelesi veren Filistinli esirlere destek olunmasını istedi.

Kampanya boyunca Amerika ve Avrupa`daki önemli siyasi şahsiyetlere Filistinli esirlere yönelik ihlalleri anlatan mektuplar gönderileceği bildirildi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir