• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
ÖNDER: İHL`ler Huzurun Teminatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, eğitim kurumları ve imam hatip liselerinin, bölgede kardeşliğin, huzurun ve barışın teminatı olması dolayısıyla hedef haline geldiğini kaydetti.

Korkut, ÖNDER’de düzenlediği basın toplantısında, terör olaylarının yoğunluk kazandığı yerlerde bütün kardeş kuruluşlarla yılmadan çalışmalara devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: ‘’Yakın zamanda Cizre’de imam hatip lisesi erkek öğrencilerinin kaldığı yurda ve Diyarbakır Yenişehir İmam Hatip Lisesinin Devlet Parasız Yurduna saldırıda bulunulmuştur. Yurt idarecilerimiz tedbirli oldukları için saldırıdan önce yurdun boşaltılması sağlanmıştır.

O bölgede sevilen bir imam hatiplimiz de şehit edilmiştir. Bu şehidimizin özelliği insanları huzura, barışa, toplumun güzel değerlerine yönlendirmesidir.

Camiamızdan, devam etmesi muhtemel provokatif girişimlere prim vermemelerini istiyoruz. Terörün ve şiddetin her türlüsünü şiddetle kınıyor, bu tür saldırılarda yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifa diliyor ve terör belâsından kurtulmayı temenni ediyoruz.’’ Terörün, bir çıkış yolu olmadığını ve seçim atmosferindeki gerginliği fırsat bildiğini ifade eden Korkut, ‘’Eğitim kurumları ve imam hatip liseleri, bölgede kardeşliğin, huzurun ve barışın teminatı olması dolayısıyla hedef haline gelmiştir’’ dedi. Korkut, imam hatip camiasının bu tür olayları provokasyon olarak kabul ettiğini ve bunlara dahil olmayacağını vurguladı.

Yeniasya

Bu haberler de ilginizi çekebilir