• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 08 Haziran Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Gazeteciye 1 Ay 7 Gün Hapis Cezası`
Batman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ercan Atay`a 1 ay 7 gün hapis cezası verildi.

`Sosyal Hizmetler Operasyonunda 4 Tutuklama`
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kanalı ile devlet tarafından özürlü ve yardıma muhtaç kişilere yapılan yardımlarda usulsüz işlemler gerçekleştirdiği iddia edilen 13 kişiden tutuklanma isteği ile mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 4`ü tutuklandı.

Medya Gazetesi; `Komployla Karşı Karşıyayım`
Batmanlı İdris Ataç, yaptığı açıklamada; Görme engelli `Nurullah Mehmetoğlu adlı şahıs yaklaşık bir yıl önce adıma sahte kimlik belgesi yaparak ve İzmir`de bir adres göstererek kendine bir hat çıkardı. Çıkardığı telefon hattıyla konuşarak 2 bin 170 TL borca girmeme neden oldu. Daha sonra İzmir den telefon şirketinin avukatı olduğunu söyleyen bir Avukat beni arayarak fatura borcumun olduğunu söyledi. Ben de araştırdım ve benim adıma telefon hattı çıkaran bu şahsın Nurullah Mehmetoğlu olduğunu öğrendim.` diye konuştu.

Pusula Gazetesi; `Bakandan azar işiten engelli vatandaşa sahte kimlik davası`
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde Sağlık Bakanı Recep Akdağ`a sitemde bulunan ve Akdağ`ın azarladığı görme engelli Nurullah Mehmetoğlu sahte kimlik ve sahte imza kullanarak telefon hatları çıkardığı iddiası ile mahkemelik oldu.

Doğuş Gazetesi; `AK Parti`den iddialara yanıt`
AK Parti Batman İl Başkanlığı, bazı siyasi parti temsilcilerinin, AK Parti`nin kamu kurumlarını seçim bürosu gibi kullandığı şeklindeki iddialarına cevap verdi. AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin yaptığı yazılı açıklamada; bazı siyasi parti temsilcilerinin iddia ettiği gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını belirtirken, kamu kurumlarının AK Parti sayesinde arpalık olmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Mezopotamya Gazetesi; ` "Bize neyi layık görürlerse başımız gözümüz üstünedir`
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ziver Özdemir, kendilerini ve projelerini anlatmak için bir ayı aşkın süredir sokak, mahalle, köy ve mezra dolaştıklarını belirterek, "İnşallah bu çalışmalarımızın karşılığını önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimlerde alacağız. Amacımız oy oranımızı artırmaktır. İnsanlarımızın verdiği karara her zaman saygılıyız." dedi.

`GAP Gazetesi`; `İşte özgür basın! Atay`a 1 ay 7 gün Hapis`
Batman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ercan Atay`a 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. PKK yöneticilerinden Murat Karayılan`ın Batman`da meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan mayın faciasının ardından yaptığı açıklamayı, yayınlaması nedeniyle Batman 1. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan dava sonucunda, açıklamayı yayımlayan Batman Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ercan Atay, ``Suçu ve suçluyu övme`` suçunu işlediği gerekçesiyle 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme TCK`nin 62 maddesi gereğince cezayı 1/6 oranında indirerek cezayı 1 ay 7 güne indirdi.

Batman Postası; `Atay`a 1 ay 7 gün hapis cezası`
PKK yöneticilerinden Murat Karayılan`ın Batman`da meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan mayın faciasının ardından yaptığı açıklamayı haber yaptığı için Batman Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ercan Atay Hakkında Batman 1. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan dava sona erdi. Dün sona eren davada Batman Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ercan Atay, ``Suçu ve suçluyu övme`` suçunu işlediği gerekçesiyle 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme TCK`nin 62 maddesi gereğince cezayı 1/6 oranında indirerek cezayı 1 ay 7 güne indirdi.

Batman Gazetesi; `Sosyal Hizmetlerde 4 Tutuklama`
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yardıma muhtaç kişilere yapılan yardımlarda usulsüz işlemler gerçekleştirdiği iddia edilen 13 kişiden 4`ü tutuklanırken, 9 kişi serbest bırakıldı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Fakir öğrenciye kolej yolu`
TED Batman Koleji kompleksinin proje tanıtımı ve temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üzerinde çalıştıkları projenin henüz şekillenmediğini belirterek, "İmkânları elverişli olmayan vatandaşlarımız, çocuklarını özel okullara gönderebilecek. Devlet zaten masrafı yapıyor. Bütün öğrencilere kamunun harcadığının altında bir miktar destek vermek gerekebilir" dedi.

Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir