Sebzelerin Tazeliğini `Toprakla` Koruyorlar
Yaz mevsiminde tarlalarda yetiştirilen organik sebzeler, kışın hava sıcaklığının eksi 26 dereceyekadar düştüğü Erzurum`da, seralarda toprağa gömülerek taze kalıyor.
Erzurum İli Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Necati Yıldızer, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyüklerinden gördüğü sebze koruma yöntemini seralarda uyguladığını ve başarılı sonuçlar elde ettiğini söyledi.
Yazın tarlada yetişen ürünleri kış mevsiminde seralarda toprağa gömdüğünü belirten Yıldızer, şöyle konuştu:
``Toprağa gömdüğümüz organik sebzeler, eksi 26 derece soğukta bozulmadan tazeliğini koruyor. Büyüklerimiz kendi evlerinde benzer yöntemi yapıyordu. Ben de onlardan esinlendim ve bu yöntemi seralarda yapmaya karar verdim. İlk denemenin ardından ürünleri bozulmadan, üşümeden, donmadan mart, nisan aylarına kadar saklı tutabildik.``