• DOLAR 32.207
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2444.161
  • ...
Seyhan`da Çocuk-Cami Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Nezihe Yalvaç Lisesi`nden iki sınıflık öğrenci grubu `Çocuk-Cami Buluşması` programı çerçevesinde Seyhan Müftüsü Halil Uzun`u makamında ziyaret etti.


Nezihe Yalvaç Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşe Özer başkanlığında gerçekleşen ziyarette Seyhan Müftüsü Uzun, öğrencilerle ayrı ayrı ilgilenip, sorularını cevapladı.


Diyanet İşleri Başkanlığının geçen yıldan itibaren başlattığı çocuk-camii buluşmasını bu yıl Eylem Planlarına tekrar koyarak başlattıklarını belirten Uzun, \"İşte bugün çocuk cami buluşmasında ilk programı da yapmış oluyoruz. Biraz sonra Yağ Camiye beraber giderek camimizin minberini, mihrabını, müezzin mahfilini, kısacası Allah`ın evini teker teker tanıtacağız. Camiyi bilmeyen, tanımayan kimse kalmasın\" dedi.


Öğrencilere; zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu ve sigaranın zararlarından da kısaca bahseden Uzun \"Kim size zararlı alışkanlıklardan herhangi birisini sigara dahil ikram etmek istiyorsa biliniz ki o sizin iyiliğinizi istemiyor. Sevgili, Gençler hepiniz pırlanta gibi insanlarsınız! Sakın ola sarhoşluk veren şey ne olursa olsun almayın, kullanmayın, yanından bile geçmeyin\" tavsiyesinde bulundu.


Çocukların ziyaretinde hazır bulunan Adana İl Müftü Yardımcısı Sezai Erdal ise, \"Sizleri müftülüklerimizde görmek, camilerimizi ziyarette görmek bizleri çok mutlu ediyor. Her dinin mensubu kendi inanç mekânlarını tanımaya çalışırken bu milletin evlatlarının da kendi camisini, kendi müftüsünü tanımasından daha doğal ne olabilir! Hepinize teşekkür ediyorum\" dedi.


Yapılan sohbetin ardından öğrencilere kitap hediye edildi, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Seyhan Müftüsü Halil Uzun ile beraber Tarihi Yağ Camisine geçen öğrenciler, Camiyi tanımaya çalıştı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir