• DOLAR 32.564
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2444.882
  • ...
DBB ile ASELSAN arasında 'Akıllı Şehir Protokolü' imza töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ı bilgi teknolojisinin temelinde ve akıllı bir şehir konumuna taşımak noktasında büyük bir adım atılacağını belirten Güzeloğlu, dünya markası olan Aselsan'ın, savunma, ulaşım ve enerji gibi bütün alanlarda geliştirdiği çözümlerle Türkiye'nin gelişimi etkileyen yerli ve milli bir şirket olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, " ASELSAN'ın büyük gücünün Diyarbakır'ın geleceğine adım atmasında büyük bir güçtür. Diyarbakır tarihinden gelen büyük bir birikimi, zenginliği ve derinliğini geleceğe taşıyacak bir atılımı gerçekleştiriyoruz. Bugün Diyarbakır bilgi ve teknolojiyle bütünleşiyor. İnsana bağlı ve insana hayatı kolaylaştıran teknolojiyle bütünleştiren büyük bir dönüşüm bugünden itibaren Diyarbakır'da başlıyor." dedi.

ASELSAN'ın ulaşım güvenlik enerji ve sağlık alanlarını baz alarak çözümleri oluşturabilecek çalışmalara girdiğini belirten ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise şöyle konuştu:

"ASELSAN'ın asıl kaynağı insan kaynağıdır. Çok gelişmiş ülkemizin en iyi okullarımızdan mezun iyi yetişmiş insanıyla çözümlerini geliştiriyor. 8 bini aşan personelin yüzde 65'i mühendis ve AR-GE olarak çalışıyor. Telsiz ve haberleşme sistemlerinin millileştirmesiyle başlayan süreç geçtiğimiz 45 yılda birçok savunma elektroniğinden birçok uygulamaya dönmüş ve şu anda uzay sistemlerine çözümler üretirken ulaşım güvenlik enerji ve sağlık alanlarında da hem ülkemizin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de geliştirdiği çözümlerle 65 ülkeye ihracat yapıyor. " (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir