• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Antalya Diplomasi Forumu" ileri bir tarihe ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27-29 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan "Antalya Diplomasi Formu" Corona virüs riski sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Formun hangi tarihte yapılacağı ise henüz açıklanmadı.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığıından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, 'Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Bakanlığımızın ev sahipliğinde 27-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmesi öngörülmüştü. Devlet ve Hükümet Başkanlarının, Dışişleri Bakanlarının, uluslararası kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, akademisyenler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiği Forumun hazırlıklarında ileri bir safhaya gelinmiş ve katılım konusunda yüksek seviyeli teyitler alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Son dönemde yeni tip Corona virüs (Covid-19) vakasının görüldüğü ülke sayısındaki artış nedeniyle, Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 salgını ile ilgili derecelendirmesini 'çok yüksek' seviyesine çıkarmış; Avrupa Birliği de risk seviyesini yükseltmiştir. Bu durum karşısında başta BM ve AB’nin düzenleyeceği uluslararası toplantılarla birlikte, geniş katılımlı kültürel, sportif ve ekonomik etkinlikler de iptal edilmekte veya ertelenmektedir. Bu hususlar ışığında ülkemizde bir vakaya rastlanmamış olmakla birlikte, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek etkinlikler bağlamında Dünya Sağlık Örgütü ve ilgili diğer makamların tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, 'Antalya Diplomasi Forumu'nun ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir