• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Instagram birden fazla hesabı aynı anda kısıtlama özelliğini test ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong tarafından paylaşılan örneğe göre, yeni süreç kullanıcıların akışlarından birden fazla yorum seçmesini ve ardından ilgili kullanıcıları tek bir tıklamayla kısıtlamasını sağlayacak.

Instagram'ın Kısıtlama modu, yayın yorumlarınızı yönetmek için farklı bir yol sağlıyor ve yorum yapanları akışınızdan ayıklıyor.

Bir hesabı kısıtlamayı seçtikten sonra, o profilin yayınlarınızdaki yorumları yalnızca onlar tarafından görülebilir, isterseniz her bir yorumu görüntüleme ve duruma göre onaylama seçeneğiniz olur.

Uzmanlar, birden fazla kullanıcıyı tek bir eylemde kısıtlama kapasitesine sahip olmanın, yorum akışlarında istenmeyen ve dikkat dağıtan yorumları gören kişileri daha sağlıklı bir tartışmaya çekebildiğini belirtiyor.

Kısıtlama, trollerin ve istismarcıların etkisini sınırlamak için kullanılan bir yoldur. Kısıtlı hesap, başkalarının kendi yorumlarını göremediğini bilmez ve istedikleri tepkiyi görmedikleri için tahrik eden yazıları göndermekten vazgeçebilir.

Instagram'ın bu testi, birçok kullanıcı için değerli görünüyor. Instagram testi onayladı ancak bu aşamada ne zaman tam olarak hizmete sunulacağına dair bir açıklama yok.

Ancak Wong'un önceki açıklamalarına bakılacak olursa Nisan ayına kadar Instagram kullanıcıları, test edilen özelliğin daha fazlasını duyabilir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir