• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 4 Ocak 2013 Cuma günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANAHABER GAZETESİ: OKULLARI İÇİN YOL KAPATTILAR
Adana`da daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nden göçle gelen ailelerin çocuklarından oluşan bir grup ilköğretim öğrencisi, yaşadıkları semte okul yapılması için eylem yaptı. Velilerin de destek verdiği organizasyonda caddeyi kapatan öğrenciler, ellerinde `okula yorulmadan gitmek istiyorum` `ülkem için okumam gerek` `1 TL okul harçlığımı yolumu kesip, zorla alıyorlar` şeklindeki dövizlerle sorunlarına dikkat çekti.


Kamuda Kılık-Kıyafet Uygulamasına Tepki
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik`inin acilen değiştirilmesini isteyerek, \"Çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz\" dedi.


Morgdan Cesedi Alıp Acili Bastılar
Adana`da yaklaşık 200 kişi, trafik kazasında ölen şahsın yaşadığını ileri sürerek Adana Devlet Hastanesi morgundan aldıkları ceset ile acil servisi bastı. Yaşadığını ileri sürdükleri kişiye müdahale edilmesini isteyen grup, hastane görevlilerine de saldırdı.


5OCAK GAZETESİ: ÖZEL İDAREYE 3 MİLYONLUK EK ÖDENEK
Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Adana İl Özel İdaresine Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyon TL ek ödenek aktarılacağı müjdesini verdi. Gürkan, aktarılan ödenekle, birçok projenin hayata geçirileceğini söyledi.


Dürüst Vatandaşa Kötü Haber
Elektrik faturasını düzenli ödeyen dürüst vatandaş, kaçak elektrik kullananın faturasını ödemeye devam edecek. 1 Ocak 2013 itibarıyla `bölgesel tarifeye` geçiş uygulaması 3 yıl daha erteleniyor.


Affedildi Affetmedi
1999 yılında alacak-verecek meselesi yüzünden cinayet işlemekten 22 yıl 8 ay 15 gün ceza alan ancak 3 yıl yattıktan sonra Rahşan affıyla şartlı tahliye olan şahıs, geçen yıl bir kişiyi yaraladığı gerekçesiyle tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir