• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmralı`da Sürpriz Görüşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Bdp Batman Milletvekili Ayla Akat da sürpriz şekilde İmralı Adası`na gitti. Ahmet Türk ile Ayla Akat`ı görüşme için Abdullah Öcalan`ın tercih ettiği ileri sürüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın İmralı`da Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sürdüğünü açıklamasından sonra, Bdp`nin merak edilen İmralı ziyareti bugün gerçekleşti.

Dün Ankara`dan İstanbul`a geçen Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile avukat kökenli Bdp Batman Milletvekili Ayla Akat`ın bugün İstanbul`dan İmralı Adası`na giderek Abdullah Öcalan ile görüştü. Adaya sabah giden Ahmet Türk ile Ayla Akat, öğleden sonra İstanbul`a döndü.

Gün boyu merakla izlenen bu gelişmeyle ilgili hiç bir Bdp yetkilisi açıklama yapmazken, adadan dönen milletvekilleri Ahmet Türk ve Ayla Akat, parti yöneticilerine bilgi verecek. Milletvekillerinin Öcalan`la görüşmeleriyle ilgili açıklama yapıp yapmayacakları yarın netlik kazanacak.

Bdp yöneticileri ile Pkk`nın Avrupa sorumluları, İmralı`dan gelecek açıklamaların kendilerini bağlayacağını açıklamışlardı.

20 YIL SONRA BULUŞTULAR

Abdullah Öcalan, 20 yıl sonra Ahmet Türk`le bu kez İmralı`da bir araya geldi. Ahmet Türk, DEP Genel Başkanı olduğu 8 Haziran 1993 tarihinde Lübnan`ın Bareliyas kasabasında Abdullah Öcalan`la buluşmuştu.

Pkk`nın ateşkes ilan ettiği açıklanan bu toplantıda Abdullah Öcalan, dönemin DEP Genel Başkanı Ahmet Türk, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ve Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Kemal Burkay`la birlikte poz vermişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir