• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, umreden dönen öğrencilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; ilahiler, şiirler ve dualarla devam etti.

Programda öğrencilere hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu genç yaşta umreye gitmenin herkese nasip olmayacağını belirtti.

Tahmazoğlu, "Kutsal topraklar, her insanın gitmek istediği bir mekandır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin de kabrini ziyaret etmek gerçekten çok önemlidir. Bazen bizlere 'Umreye en yüksek puanı alanlar gitsin' diye teklifler geliyor. Ancak o zaman sadece bir okuldan üçten fazla öğrenci gitmiş olacak ve daha az sayıda okul bu projeden faydalanmış olacak. Biz de bu organizasyonu genele yayarak, her okuldan üç öğrenci götürüyoruz ve diğer öğrencilere de örnek olmalarını istiyoruz. Bu anlamda umreye giden öğrencilerimiz okullarında diğer öğrencilerin rehberi olacak." dedi.

 

"Ülkemiz dünyanın göz bebeği noktasındadır"

Tahmazoğlu, "Ülkemiz dünyanın göz bebeği noktasındadır. Coğrafyamız çok önemli bir noktada ve etrafımız hep kan gölü. Bu bölgede hep sıkıntılar olmuş ve şehitler verilmiş. Bir toprağın vatan olabilmesi için şehit kanı ile sulanması gerekiyor. Allah'a (Celle Celeluhu) şükür ezanımız okunuyor, ibadetlerimizi yapabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hac ve umre, döndükten sonra yaşanır"

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu da "Hac ve umre, döndükten sonra yaşanır, devam ettirilir. Giderken birçok gencimizin, 'Hocam biz ibadetlerimizi yapmıyorduk. Ama umreye gidip döndükten sonra elhamdülillah ibadetlerimizi yerine getiriyoruz.' dediklerini biliyoruz. Rabbim buna vesile olan ve destek olan herkesten razı olsun." dedi.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ise, kutsal topraklarda yapılan ibadetin sadece umre ibadeti ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti.

Programın ardından Arcaklıoğlu, umreye giden öğrencilere umre ziyaretiyle ilgili sorular sorarak küçük bir yarışma düzenledi. Doğru cevap veren öğrencilere ise Şahinbey Belediyesi tarafından hediyeler verildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir