• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Siirt'te amca çocuklarını silahla ağır yaralayan şahıs yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma günü Siirt'in Kurtalan ilçesinde iki amcaoğluna gerçekleştirilen silahlı saldırının detayları belli oldu.

Arazi anlaşmazlığı olarak basında yer alan silahlı saldırının gerçek hikâyesinin arazi değil, geçmişte yaşanan kan davası olduğu ortaya çıktı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kendi amca çocuklarını silahla vurup ağır yaralayan Erkan Ayaz'ın yakalandığı öğrenildi.

Kan davası nedeniyle ismini vermek istemeyen bir görgü tanığı, saldırının yaşandığı günün detaylarını şu şekilde anlattı:

"Suat Ayaz (26) ile Fahrettin Ayaz (33), Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki bir kahvehanede oturuyorlardı. O sırada Erkan Ayaz da kahveye geldi. Bunlar amca çocukları oldukları için yanlarına davet ettiler ama o kabul etmedi ve yandaki masaya oturacağını söyledi. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra Erkan, amca çocuklarının yanlarına yanaştı ve belindeki silahı çıkarıp kafalarına birer el ateş etti. Tabi onlar böyle bir şey beklemiyorlardı. Çünkü aralarındaki kan davası 5 yıl önce son bulmuş ve barışmışlardı. Erkan'ın silahı tutukluk yapmasaydı birer el daha ateş edecekti ama arkadan bir kişi sandalyeyle ona vurunca o da kaçtı." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir