• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
BİGİAD adayı Yaşar Issız: “Bitlis’in istihdam sorununu çözmek için mücadele edeceğiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İki dönem Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF) başkanlığını yapan iş adamı Yaşar Issız, BİGİAD’a aday oldu. Tatvan ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Issız, yaptıkları çalışmalar ve bundan sonraki projeleri hakkında bilgi verdi.

BİDEF başkanlığını yürüttüğü iki dönem içeriisnde Bitlislilere ait dernek sayısını 20'den 75’e çıkardığını, kentin tanıtımına ve istihdamına katkı sunmak amacıyla 35 il federasyon başkanını 4 gün süreyle kentte misafir ettiklerini hatırlatan Issız, bundan sonrada Bitlis’in kalkınması için çalışacaklarını belirtti.

Dernekçiliğin gönül işi olduğunu dile getiren Issız, “BİDEF’in başkanlığını yürüttüğüm iki dönem zaman zarfında birlik ve beraberliği sağlamak için herkese gittim. İstanbul’da şu an yaklaşık 500 bin Bitlisli bulunmaktadır. Yeri olmayan Bitlis Dernekler Federasyonuna yönetim olarak yer aldık. Bugün derneği suya da atsanız yeri 500 bin TL’dir. Biz Bitlis’e geldiğimiz zaman yönetimde beraber çalıştığımız tekstilci arkadaşlarımızla birlikte geldik. Buradaki yerel yönetimler, STK’lar, iş adamları bize destek çıktılar.” dedi.

BİGİAD yönetimini kazanmaları halinde, Bitlis ve Bitlis dışında kalan iş adamları ve girişimcilerle birlikte kentteki istihdam sorununu çözmek noktasında çaba sarf edeceklerini dile getiren Issız, bugüne kadar Bitlis’in kalkınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir