• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları gençlerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK üyesi Meryem Kiraz ve İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi.

Sabah kahvaltısıyla başlayan programda gençlere hitap eden HÜDA PAR GİK üyesi Meryem Kiraz, gençliğin sahabe neslinde olduğu gibi her alanda aktif olarak var olması gerektiğini belirterek geleceğin samimiyet ve ihlasla çalışan gençlerin gayretleriyle şekilleneceğini söyledi.

Gençlerin Teknoloji, ilim ve bilgiye çok hızlı erişebildiği bir çağda olduklarını ve bunun büyük bir nimet olduğunu söyleyen Kiraz, parti olarak gençlerle birlikte yürümek istediklerini ifade etti.

HÜDA PAR'ın ilke ve hedefleriyle ilgili de bilgi veren Kiraz, bunları maddeler halinde şu şekilde sıraladı:

1.Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış olan ve aslında bizi biz yapan insanî ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır kılmak

2.Toplumu sisteme değil, sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getirmek

3.Din ve siyaset ayrı değil bir bütündür

4.İnanç ve ibadet hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak

5.İnsani temel hak ve hürriyetlerinin gerçek anlamda tanınmasını sağlamak

6.Kürt sorununun çözümünü sağlamak

7.Adil, bağımsız ve tarafsız bir yargının oluşumunu sağlamak

8.Can, mal, ırz, akıl ve nesil emniyetini sağlamak

9.Ahlaki yozlaşmaya dur demek

10.Toplumun temel değerlerini, siyasete taşımak ve hâkim kılmak

11.Toplumun huzur ve barışını sağlamak

12.Sosyal adaleti sağlamak

13.Dış ilişkilerinin mihverine adaleti yerleştirmek, mazlum ve mustazaf halklarla dayanışmayı sağlamak

Bugün genel olarak insanların ihtiyacının İslami hassasiyete sahip, adil ve dürüst olan kişilerin siyaset yapması olduğuna dikkat çeken Kiraz, "Bizler, 'Dürüst Siyaset ve Öncelik Adalet' şiarıyla yola çıktık. İnsanlar için çıkarılmış hayırlı bir cemaat olmanın yolu, toplumla buluşmak, toplum sorunlarıyla ilgilenmek ve sosyal düzeni adalet eksenli tesis etmekten geçer. Tüm bunlar siyaset gibi güçlü bir aracı meşru şekilde kullanmadan, siyaset gibi güçlü bir aleti dinin hizmetine vermeden mümkün olur mu? Sizden isteğimiz yanımızda olup bize görüş ve önerilerinizi sunmanızdır." ifadelerini kullandı.

"Kirlenmiş siyasete farklı bir bakış açısı getirmek istiyoruz"

Gençlerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları başkanı Münevver Aktaş, "Temiz fikirlerden dürüst vicdanları, dürüst vicdanlardan imanlı bireyleri, imanlı bireylerden temiz bir toplumu oluşturmak için siyaseti bir yol olarak seçtik." dedi.

"Önce insan öncelik adalet" şiarıyla yola koyulduklarını ve Hak'tan yana saf tuttuklarını belirten Aktaş, dürüstlüğü ilke edinerek kirlenmiş siyasete farklı bir bakış açısı sunmak istediklerini söyledi.

Gazeteci, akademisyen, yazar, hukukçu, psikolog ve daha nice farklı kesimlerle temas kurarak ülke için hayırlı çalışma yürütmek adına fikir alışverişinde bulunduklarını vurgulayan Aktaş, aileye yönelik yapılan saldırılardan tutun İslam ülkelerinde olan zulümlere kadar birçok farklı konuya temas etmek için etkinlikler yaptıklarını hatırlattı.

Aktaş, "İstanbul Sözleşmesine, evden uzaklaştırma kanunu olarak bilinen 6284 Sayılı Yasaya, ETCEP, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve aileyi hedef alan tüm tehditlere 'hayır' dedik. Buna dair basın açıklamalarımız, salon programlarımız, fotoğraf sergimiz ve sosyal paylaşımlarımız oldu. Sadece burada kalmadık. Hangi kıtada olursa olsun toprağı rengi ne olursa olsun zalimin zulmündeki Erva, ABD zindanında tutulan Dr. Afia Sıddıki, Mısır zindanlarındaki Meryemler, Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimiz, İdlib'teki kardeşlerimiz ve ümmetin yetim sevdası Kudüs için ayağa kalktık. Aynı gayeyi taşıyan parti, STK, kurum ve kuruluşlarla ortak masada oturup istişarelerde bulunduk." şeklinde konuştu.

Gençlerle yapılan hasbihal ile devam eden program, katılımcıların parti hakkında merak ettiği konular hakkındaki soru, istek, talep ve önerilerinin ardından son buldu.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir