• DOLAR 32.516
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Eğitimci ve öğrenciler "sosyal medya"nın doğru kullanımına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Moderatörlüğünü PDR Uzmanı Sevreş Yazar'ın yaptığı panele, Aktivist Gül San, Rehber Öğretmen Ayşe Aydın ve Rehber Öğretmen Ümmü Gülsüm Küçükçelik katıldı.

Panelde öğrencilere madde bağımlılığı ve sosyal medyanın bilinçli kullanılması ile ilgili çeşitli bilgiler verildi.

 

Panelin ardından Yeşilay Kadın Komisyonu üyesi Rehber Öğretmen Ümmü Gülsüm Küçükçelik, panelin verimli geçtiğini belirterek, "Bu panel, özellikle kız liselerine yapmış olduğumuz panellerin devamıydı. Bugünkü seminere erkek öğrenciler de katıldı. Benim konum 'e-hastalık' konusuydu. Diğer arkadaşlarımız, bağımlılığın anatomisi ile ilgili konuşmalar yaptı. Bu anlamda güzel ve verimli bir panel oldu." diye konuştu.

"Çocuklarınıza 'Akıllı cihaz orucu' tutturun"

Asrımızda gençlerin sosyal medyadan tamamen soyutlanamayacağını ifade eden Küçükçelik, "Teknoloji, baş döndürücü bir şekilde hızlı ilerliyor. Bu çağda gençleri sosyal medyadan soyutlamak mümkün değil. Sosyal medya bilinçli bir şekilde kullanılırsa olumsuz etkilerini en aza indirmek mümkün. Gençlere 'Akıllı cihaz orucu' tutmalarını tavsiye etmiştim. İnternette ne kadar vakit geçirdiklerini, bu kontrolleri ancak kendilerinin sağlayabildikleri ile ilgili bazı tavsiyelerde bulunduk. Bunun dışında birçok hastalıktan bahsettik. Sosyal medyayı ve interneti kullanım sıklığını kendileri belirlemeleri gerekiyor. İnternet kullanımı günlük 2 saati aşmaması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Teknolojik aletler çocukların odalarında olmamalı"

Çocuklarının internet kullanımı ile ilgili anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Küçükçelik, "Teknolojik aletlerin çocukların odalarında değil de ortak kullanım alanlarında olması gerekir. Bu şekilde çocukların kontrolünün daha kolay sağlanacaktır. Çocuklar, ne tür programlara giriyor, ne tür uygulamalar kullanıyor ve ne sıklıkla interneti kullanıyor bunları bilmemiz gerekir. Ayrıca güvenli internet kullanımı ile ilgili çeşitli programlar kullanmalılar. Çocuklarımızı daha fazla sosyal faaliyetlere yönlendirmemiz ve teşvik etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Sosyal medyayı kullananlar derslerini ihmal etmesinler"

Panele katılan öğrencilerden Merve Kamış sosyal medya kullanmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimizin yaptıkları sunumda, kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan nasıl kendimizi kurtarabileceğimizi anlattılar. Bana uygun olmadığı için sosyal medya hesabı kullanmıyorum. Sosyal medya kullanan gençlerin kendilerine uygun arkadaş çevresinin olması lazım." diye konuştu. 

Sosyal medyayı kullananlara derslerini ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulunan Hatice Kübra Kurtboğan şöyle konuştu:

"Ben bugünkü panelde bağımlılık oluşturan şeylerden uzak durmamız gerektiğini öğrendim. İnternetten ve sosyal medyadan uzak durulması gerekir. Sosyal medyayı kullanan arkadaşlar derslerini ihmal etmesinler." 

Enes Subaşı ise sosyal medya ile ilgili şunları söyledi:

Bugünkü panel çok güzel geçti. Sosyal medya kullanmıyorum bundan sonra da kullanmayacağım. Kullananlara da tavsiye etmiyorum. Sosyal medyayı kullanan babamı da her zaman 'Sana ne kazandırıyor' diye uyarıyorum.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panele, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzi Çelik, H. Sebiha Özlek Anadolu Lisesi, Orhangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hatice Kübra Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrenci ve öğretmenleri katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir