• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bağdat`tan Erbil`e Yeni Çalışma Alternatifleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil`de Saad Abdullah konferans salonunda düzenlenen toplantının olumlu bir havada geçtiği, Bağdat heyetinin sorunlu bölgeler için hazırladığı yeni bir çalışma mekanizmasını Peşmerge heyetine sunduğu kaydedildi.

Kürt heyetinin sunulan çalışma mekanizmasına yönelik yanıtını, 13 Ocak`ta yapılması kararlaştırılan ikinci toplantıda Bağdat heyetine sunacağı ifade edildi.

Çalışma mekanizmasının ne olduğu, neleri kapsadığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Basına kapalı yapılan toplantıya, Peşmerge Bakanlığı adına, komutanlar Şirvan Abdülkadir, Cebbar Yaver, İsmail Serhan ve Cemil Ali, Irak Savunma Bakanlığı`nı temsilen ise komutanlar Abud Kamber, Ali Geydan, Güzeyin Avadi ve Riyaz Muhsin katıldı.

Bağdat ile Erbil arasında yaklaşık iki aydır süren askeri ve siyasi krizin sona ermesi için Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi devreye girmişti. ABD`li yetkililerin de ara buluculuğuyla toplantılar yapılmış ancak ilk turdaki toplantılarda uzlaşma sağlanamamıştı. Bunun üzerine Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani Bağdat`a giderek tarafları sorunları masada çözmeye ikna etmiş ve görüşmeler tekrar başlamış, Talabani`nin rahatsızlanması görüşmelerin askıya alınmasına neden olmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir